Nokia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Nokia Corporation
Nokia wordmark.svg
TipePublic company
NgadegTampere, Finland, Russian Empire (1865)
incorporated in Nokia (1871)
Nu ngadegkeunFredrik Idestam
Leo Mechelin
Kantor puseurEspoo, Finland
Area nu diladénanWorldwide
Inohong konciJorma Ollila (Chairman)
Stephen Elop (President & CEO)
Timo Ihamuotila (CFO)
Kai Öistämö (CDO)
Henry Tirri (CTO)
IndustriTelecommunications
Internet
Computer software
ProdukMobile phones
Smartphones
Mobile computers
Networks
(See products listing)
JasaMaps and navigation, music, messaging and media
Software solutions
(See services listing)
Panghasilan€42.45 billion (2010)[1]
Panghasilan usaha€2.070 billion (2010)[1]
Panghasilan beresih€1.850 billion (2010)[1]
Karyawan132,430 (end 2010)[1]
DivisiMobile Solutions
Mobile Phones
Markets
CabangNokia Siemens Networks
Navteq
Symbian
Vertu
Qt Development Frameworks
RamatlokaNokia.com

Nokia nyaéta salah sahiji parusahaan télékomunikasi panggedéna sa dunya, Nokia dibeberkeuna di Kota Espoo, Finlandia.Nokia ngajieun telepun

Sajarah[édit | édit sumber]

Nokia diadegkeun taun 1940 pas basa perang Dunya kadua, mimitinamah Nokia téh lain parusahaan télékomunikasi siga ayeuna, mimitinamah ngajieun Sapatu Boot, terus ngajieun Televisi.

Dina taun 1980 Nokia ngajurus kana Divisi éléktronik, taun 1990 Nokia ngawanohkeun NMT (Nordic Mobile Télépony) atawa Telepun Selular Nordik. Hasilna taun 1994 Nokia nyieun Telepun selular kahijina.

Ayeuna 2100 Seri ponsel Nokia, ngadulang suksés, aya leuwih ti 500.000 karyawan.

Meureun ayeunamah nyaho yén telepun anu babari dicoo na téh Nokia. Da memang éta moto Nokia.

"Ti babaréto, Nagara Finlandia ngagantungkeun Hasil Hutanna, Ayeuna, Kuring bisa nambahkeun Kana Nokia" saur Sthepen Elop

Nokia Ayeuna[édit | édit sumber]

Ayeuna Nokia jadi sukses mingpin Pasar Telepun di Indonésia salah sahiji produk telepun anu popular nyaéta Nokia C3 anu laris dina 6 sasih ku panjualan 1 yuta unit. Nokia mibanda sababaraha Partner kasuksesan nana :

  • Java (S40) Dikhususkeun pikeun telepun anu mirah tapi seeur fiturna, terutami pikeun negara berkembang
  • Symbian : Salah sahiji panyabab kasuksesan Nokia ku Symbian OS anu hampang mirah namun saé dina urusan loba tugas
  • Windows Phone : Nokia ngarencanakeun produk Windows Phone pikeun kalangan Luhur

Prefensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d "Annual Results 2010" (PDF). Nokia Corporation. 27 January 2011. Diakses tanggal 27 January 2011.