Oblast Rostov

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rostov oblast
Ростовская область (Russian)
—  oblast  —

Bandéra

Lambang
Lagu kabangsaan: euweuh
Koordinat: 47°14′N 39°42′E / 47.233°N 39.700°E / 47.233; 39.700Koordinat: 47°14′N 39°42′E / 47.233°N 39.700°E / 47.233; 39.700
Status pulitik
Nagara Rusia
Distrik féderal [1]
Wewengkon ékonomi [2]
Ngadeg 1937
Puseur administratif Rostov-sa-Don
Pamaréntahan
 - [3] Василий Голубев<ref name="HeadName">Loka resmi Gubernur Rostov oblast. [http://www.gubernator.stavkray.ru/?go=
 - Législasi Duma Nagara Rostov oblast[3]
Statistik
Aréa (sakumaha dina Sénsus 2002)[4]
 - Total 100 967 km2 ([convert: invalid number] sq mi)
Réngking ka-42
Populasi (Sénsus 2010)
 - Total 4.231.355
 - Réngking ka-14
 - Kapadetan[5] [convert: invalid number]
 - Pakotaan 67,6%
 - Padésaan 32,4%
Zona wanci MSD (UTC+04:00)[6]
ISO 3166-2 RU-STA=
Plat nomer
Basa resmi Rusia[7]
http://www.donland.ru/

Rostov oblast (Basa Rusia: Ростовская область, Rostovskaya oblast ) nyaéta hiji subjék féderal di Rusia (hiji oblast). Puseur administratifna nyaéta kota Rostov-sa-Don. Populasi: 4.231.355 (2017).

Sajarah[édit | édit sumber]

Dumasar kana surat Ratu Elizabeth dina 15 Dec 1749[7]. Aya di Tenggara Wétan Éropa polos, dina bank of don walungan, 46 kilométer ti anak confluence di laut Azov, 1092 kilométer Kiduleun Moscow.

Populasi 1 125 299 (2017), eta kasapuluh kota pangpadetna Rusia. Sajaba ti éta, manéhna 30th kota di Éropa dumasar populasi[8]. Nyokot 1st tempat di antara kota-kota kidul Federal district. Dina Rostov agglomeration imah nepi ka leuwih ti 2,16 juta jalma (nu kaopat panggedena agglomeration di nagara), Rostov-na-Donu polycentric agglomeration conurbation ngabogaan kira-kira 2,7 juta pangeusi (pangbadagna katilu di nagara).

Kota utama administrasi, budaya, ilmiah, atikan, puseur industri jeung hiji hub transportasi utama di Rusia Kidul. Informal Rostov disebut "Gerbang Kaukasus" jeung kidul ibukota Rusia, ogé teu jeung ngagabung ibukota. Eta ngalegaan konsep "Rostov-Papa".

Dina 2012, Rostov-on-don nyandak 5-th tempat di ranking kualitas lingkungan urban. Di 2018 Rostov-on-don bakal jadi salah sahiji kota hosting Piala dunya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Obyek wisata[édit | édit sumber]

Di wewengkon ieu 8057 objék tina warisan arkéologis of Federal pentingna. Ieu di antarana handap-Gnilovskaya a pakampungan jeung necropolis. Popotongan tina tembok tina Genoese benteng abad XIV, arkeologi Museum-reserve "Tanais", loba astana Gundukan jeung necropolises.

Catetan jeung rujukan[édit | édit sumber]

Wangunan pamaréntah wewengkon Rostov
  1. Президент Российской Федерации. Указ №849 от 13 мая 2000 г. «О полномочном представителе Президента Российской Федерации в федеральном округе». Вступил в силу 13 мая 2000 г. Опубликован: "Собрание законодательства РФ", №20, ст. 2112, 15 мая 2000 г. (Présidén Féderasi Rusia. Dekrit #849 of 12 Méi 2000 On the Plenipotentiary Representative of the President of the Russian Federation in a Federal District. Éféktif  13 Méi 2000.).
  2. Госстандарт Российской Федерации. №ОК 024-95 27 декабря 1995 г. «Общероссийский классификатор экономических регионов. 2. Экономические районы», в ред. Изменения №5/2001 ОКЭР. (Gosstandart Féderasi Rusia. #OK 024-95 27 Désémber 1995 Klasifikasi Rusia dina Wewengkon Ékonomi. 2. Wewengkon Ékonomi, as amended by the Amandemén #5/2001 OKER. ).
  3. a b Puagam, Pasal 8
  4. Федеральная служба государственной статистики (Badan Statistik Féderal Nagara) (2004-05-21). "Территория, число районов, населённых пунктов и сельских администраций по субъектам Российской Федерации[[Category:Articles containing non-English-language text]] (Wewengkon, Jumlah Distrik, Lokalitas nu Dieusian, jeung Administrasi Padésaan ku Subjék Féderal Féderasi Rusia)". Всероссийская перепись населения 2002 года (Sénsus Populasi Rusia 2002) (dalam Basa Rusia). Badan Statistik Féderal Nagara. Diakses tanggal 2011-11-01.  Wikilink embedded in URL title (bantuan)
  5. Ajén kapadetan diétang ku cara ngabagi populasi dina laporan Sénsus 2010 dumasar aréa nu ditémbongkeun dina bagian "Aréa". Perhatoskeun yén ajén ieu bisa teu akurat sakumaha aréa nu diterangkeun dina kotak info heunteu perlu dilaporkeun teuing dina taun nu sarua kawas populasi.
  6. Правительство Российской Федерации. Постановление №725 от 31 августа 2011 г. «О составе территорий, образующих каждую часовую зону, и порядке исчисления времени в часовых зонах, а также о признании утратившими силу отдельных Постановлений Правительства Российской Федерации». Вступил в силу по истечении 7 дней после дня официального опубликования. Опубликован: "Российская Газета", №197, 6 сентября 2011 г. (Government of the Russian Federation. Resolution #725 of August 31, 2011 On the Composition of the Territories Included into Each Time Zone and on the Procedures of Timekeeping in the Time Zones, as Well as on Abrogation of Several Resolutions of the Government of the Russian Federation. Éféktif  after 7 days following the day of the official publication.).
  7. Resmi di sakabéh wewengkon Rusia dumasar Pasal 68.1 Konstitusi Rusia.

Panorama Don walungan[édit | édit sumber]

Image panorama hiji movable sasak kareta api leuwih don walungan di Rostov-na-Donu

Panorama hiji movable sasak kareta api leuwih don walungan di Rostov-na-Donu.

Mga pakisayran[édit | édit sumber]

  • Wewengkon awak Federal state statistik service dina Rostov wewengkon. Statistical Yearbook of Rostov oblast di inohong. — Rostov-on-don': Rosstat, 2014. — S. 905.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]