Obrolan:Sopar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Benten Kecap Sopar jeng sapar atawa safar[édit sumber]

Sopar/shapar (صَفَرٌ )[édit sumber]

Kecap barang (isim) Sopar/ shafar numutkeun Komus Basa Arab Mu'jam Al-Maany mangrupa kecap barang (اسم) nu leres Sofar atawa Sopar (صَفَرٌ ) (ثاني شهور السنة الهجرية بعد المحَرَّم وقبل ربيعٍ الأَولِ), makna asal lapar (الصَّفَرُ : الجوعُ ) atawa panyakit konéng (الصَّفَرُ : داء يصفرُّ منه الوجه ). Dina wanda kecap gawé (فعل), (صفَر الشَّخصُ) dina harti hiji jalma niup ku biwirna hiji alat. https://www.almaany.com/

Safar atawa sapar (سَفَر)[édit sumber]

Dupi kecap barang, safar atawa sapar seueur maknana kumaha konteks kalimatna, diantara jarak (قَطْعُ المسافة), tebih (بعيد), wanci subuh (سَفَرُ الصبح), leuleumpangan (السفَرٌ : رحيل) jrrd.--Syusuf2016 (sawala) 13 Pébruari 2019 04.06 (UTC)