Sopar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Sopar atawa Shopar atawa Safar (صفر, Shofar, Sopar) nyaéta bulan kadua dina pananggalan hijriyah sabada bulan Muharom jeung bulan Mulud saterusna.

Asal Ngaran[édit | édit sumber]

Sopar asalna tina kecap سمِّي بذلك لإصفار مكَّة من أهلها (أي خلّوها من أهلها) إذا سافروا فيه shofar' anu hartina 'kosong' (euweuh jalma), kusabab urang Mekah miang indit ka luar atawa 'يغزون فيه القبائل' (perang antara kabilah).[1]

Kajadian dina bulan Sopar[édit | édit sumber]

  • Peperangan (ghazawat) sapertos perang Khoibar. [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Lisanul 'Arob, Ibnu Manzhur, Juz 4, kaca 462-463
  2. Ibnu Qoyyim, Zadul Ma'ad, Juz 3, kaca 246-248


Nulis.jpg