Romadon (bulan hijriyah)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Ramadhan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Romadon atawa puasa (رمضان, Romadon) nyaéta bulan kasalapan dina pananggalan hijriyah sabada bulan Rewah saméméh Syawal. Dingaranan Romadon lantaran hawa nu panas nyongkab dina ieu bulan (سُمّي بذلك لرموض الحر وشدة).[1]

Kautamaan ieu bulan[édit | édit sumber]

Dina ieu bulan Umat Islam diwajibkeun puasa sabulan campleng. [2]

Kajadian dina ieu bulan[édit | édit sumber]

  • Tanggal 17 Romadon kajadian Nuzulul Qur'an ka Nabi Muhammad Saw.
  • Lailatul Qodar dina 10 akhir Romadon.
  • Perang Badar taun ka-2 Hijriah, 17 Romadon 2 H/ 13 Maret 624 M. [3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. https://www.almaany.com/ Komus Arab, diakses dina kaping 13 Februari 2019
  2. https://www.marefa.org/ diakses 12 Februari 2019
  3. Ar-Rahiq al-makhtum fis-sirah an-nabawiah, karya Syékh Shofi Ar-Rohman Al-Mubarakpuri, غزوة بدر الكبرى أول معركة من معارك الإسلام الفاصلة


Nulis.jpg