Muharom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Muharram)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Muharram ('محرّم, Muharam, Muharom, Sura) nyaéta bulan munggaran dina pananggalan hijriyah. Muharram asalna tina kecap diharamkan' atawa 'dipantrang', nyaéta dipantrang pikeun perang.

Dalil Bulan Harom[édit | édit sumber]

Bulan Muharom salah sahiji ti antara 4 bulan harom, nyaéta Muharom, Rojab, Dzulqo'dah (Hapit) jeung Dzulhijjah (Rayagung) dumasar dawuh Alloh SWT dina Al-Qur'an surat At-Taubah ayat 36:


ِِإِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ

(36) Saéstuna itungan bulan numutkeun Alloh SWT aya 12 bulan dina kitabulloh dina poé diciptana langit jeung bumi....

Opat bulan diantawisna mangrupa bulan harom, dijéntrékeun dina hadits:


ِِإن الزمان قد استدار كهيئته يوم خلق الله السماوات والأرض، السنة اثنا عشر شهرا، منها أربعة حرم؛ ثلاث متواليات: ذو القعدة وذو الحجة والمحرم، ورجب مُضَر الذي بين جمادى وشعبان

(Hartina) Saéstuna waktu muter saperti kuduna nalika Alloh SWT nyipta langit jeung bumi, sataun 12 bulan, opatna bulan harom, tilu patuturut Dzulqo'dah, Dzulhijjah, Muharom, jeung Rojab....[1] [2]

Poé penting[édit | édit sumber]

Tanggal 1 Muharram nyaéta Taun Anyar dina agama Islam.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. H.R. Bukhari, صحيح البخاري, كتاب بدء الخلق » باب ما جاء في سبع أرضين , nomor hadits 3025
  2. HR. Muslim, صحيح مسلم » كتاب القسامة والمحاربين والقصاص والديات » باب تغليظ تحريم الدماء والأعراض , والأموال


Nulis.jpg