Muharom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Muharram ('محرّم, Muharam, Muharom, Sura) nyaéta bulan munggaran dina pananggalan hijriyah. Muharram asalna tina kecap diharamkan' atawa 'dipantrang', nyaéta dipantrang pikeun perang.

Tanggal 1 Muharram nyaéta Taun Anyar dina agama Islam.