Muharom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Muharram ('محرّم, Muharam, Muharom, Sura) nyaeta bulan munggaran dina pananggalan hijriyah. Muharram asalna tina kecap diharamkan' atawa 'dipantrang', nyaeta dipantrang pikeun perang.

Tanggal 1 Muharram nyaeta Taun Anyar dina agama Islam.