Robiul awal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Rabiul awal)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Robiul Awal atawa Mulud atawa Maulid (ربيع الأول, Rabi'ul Awal, Maulid (مولد)) nyaéta bulan katilu dina pananggalan hijriyah sabada bulan [Sopar]] saméméh Rabi'ul Akhir atawa bulan Silih Mulud.

Asal Ngaran[édit | édit sumber]

Dingaranan bulan Rabi'ul Awal ti mimiti taun 412 H zaman Kilab bin Murroh, aki ka-5 Kangjeng Nabi Muhammad saw. Nurutkeun urang Arab, bulan Rabi'ul Awal teh saparapat bulan dina sataun.[1]

Kajadian dina bulan Mulud[édit | édit sumber]

  • Tanggal 12 dibabarkeuna Kangjeng Nabi Muhammad saw, kumargi kitu disebut bulan Mulud atawa Maulid (مولد) nu hartina waktu dibabarkeuna Kangjeng Nabi saw.

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg