Okulasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Grafting of Dekopon.jpg

Okulasi mangrupa salah sahiji téhnik ngalobakeun tutuwuhan sacara végétatif ku cara napelkeun sirung tina hiji tutuwuhan kana tutuwuhan nu séjén nu bisa dihijikeun (kompatibel) nu boga tujuan ngahijikeun sipat-sipat nu alus tina unggal komponén nepi ka dibeunangkeun tumuwuh jeung produksi nu alus.[1] Nurutkeun kamus basa Indonésia, okulasi dihartikeun salaku mangrupa cara naékeun mutu tutuwuhan ku cara napelkeun sapotong kulit tangkal nu aya mataan tina batang luhur dina hiji irisan kana kulit tangkal séjén antukna tumuwuh ngahiji jadi tutuwuhan anyar.[2] Prinsip okulasi sarua jeung hartina, nyaéta ngahijikeun batang handap jeung batang luhur, nu béda nyaéta umur batang handap jeung batang luhur nu dipaké nepi ka perlu misahkeun tehnik pikeun meunang okulasi nu hasil.[1] Okulasi mangrupa métode ngalobakeun tutuwuhan sacara aseksual atawa végétatif, di mana tutuwuhan anyar anu dihasilkeun bakal sarua pisan jeung tutuwuhan asalna.[3] métodeuieu biasana dipilih minangka stek tina akar tutuwuhan nu dipikahayang goréng (atawa teu kapaké pisan).[3] métodeuieu ogé bisa méré kana tutuwuhan karakter nu tangtu tina batang handap, saperti tahan banting, tahan kagaringan, atawa tahan panyakit.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Okulasi (diaksés ping 28 Novémber 2015)
  2. (id)Arti Okulasi (diakses 29 Desember 2015)
  3. a b c (en)Grafting and budding (diakses 29 Desember 2015)


Nulis.jpg