Optimisasi mesin panéang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Optimisasi mesin panéang (bahasa Inggris: Search Engine Optimization, biasa disingget SEO) nyaéta rarangken prosés anu dilakukeun secara sistematis anu tujuanna ningkatkeun volumeu jeung kualitas trafik kunjungan kana mesin panéang ka ramatloka nu tangtu anu ngamangpaatkeun mékanismeu gawé atawa algoritma mesin panéang. Tujuan tina SEO nyaéta nempatkeun hiji situs web pikeun posisi pangluhurna, atawa sahenteuna halaman mimiti tina panéangan dumasar kana kecap konci tegesna anu ditargetkeun. Logisna, ramatloka anu anu nempatan posisi pangluhurna mibanda peluang leuwih gedé pikeun meunang pangunjung.

Sajalan jeung beuki mekarna pamangpaatan ramat internét nu jadi éedia bisnis, kabutuhan tina SEO ogé beuki ningkat. Nempatan dina posisi pangluhurna hasil panéangan bakal ningkatkeun peluang pangusahaan pamasaran dumasar loka pikeun meunangkeun palanggan anyar. Peluang ieu dimangpaatkeun sajumlah pihak anu nawarkeun jasa optimisasi mesin panéang anu mibanda basis usaha dina Internet.


Nulis.jpg