Pandémi koronavirus 2019 di Yunani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandemi koronavirus di Yunani
COVID-19 Outbreak Cases in Greece per regional unit (prefecture).svg
Peta persebaran pandemi koronavirus di Yunani .

██ Terkonfirmasi 1—4 ██ Terkonfirmasi 5—9 ██ Terkonfirmasi 10—49 ██ Terkonfirmasi 50—99 ██ Terkonfirmasi 100—199

██ Terkonfirmasi ≥200
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiYunani
Kasus munggaranThessaloniki
Tanggal mimiti aya26 Februari 2020
AsalWuhan, Hubei, China
Kasus kakonfirmasi3,939
Kasus pulih1,442
Tilar dunya
193
Situs web resmi
covid19.gov.gr

Pandemi koronavirus di Yunani mimiti kapanggih dina 26 Pebruari 2020 di hiji awéwé yuswa 38 taun ti daérah éta Thessaloniki. Hiji awéwé disangka anu kainféksi ku koronavirus saatos nganjang ka Italia Kalér. Kasus anu salajengna anu kajantenan di Yunani kajantenan margi seueur jalma anu balik ti ngarambat ka Itali sareng jamaah balik Israél. Teu lami saatosna, kasus maot kahiji anu disababkeun ku coronavirus kapanggih di Yunani. Upami diitung mimiti ti pandémik koronavirus lumangsung munggaran di Yunani dugi ka 17 Juli 2020, jumlahna aya 193 maotna diitung.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Yunani Temukan Kasus Pertama Positif Corona". Republika Online (dalam Indonesian). 2020-02-26. Diakses tanggal 2020-06-03.