Pangelir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pangelir (basa Inggris: colourant atawa colorant nyaéta hiji barang nu ditambahkeun kana barang séjéna nyababkeun parobahan kelir. Pangelir bisa mangrupa celep, pigmen, mangsi, cet, atawa bahan kimia. Contona, urang bisa nambahkeun bodas keur ngeliran cet, hideung pikeun ngiuhkeun (mere bayangan) kana cet, nu ahirna ngarobah kelir atawa nileyna.

Dahareun[édit | édit sumber]

Artikel utama: Ngeliran dahareun

Dina dahareun, pangelir mangrupa aditif dahareun, nu siga kieu dibéré kode identifikasi saragem nu disebut E Number. Henteu sakabéh bahan nu mibanda E Number mangrupa pangelir, ukur nu aya dina jangkah E100-E199.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


CIE1931simple.png