Basisir Sanur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Pantai Sanur)
Jump to navigation Jump to search


Basisir Sanur nalika poé Nyepi

Basisir Sanur nyaéta salah sahiji basisir nu aya di Bali.[1] Kurang leuwih 6 km ti puseur kota Denpasar, bisa dijugjug ku mobil, motor atawa kandaraan umum nu nyambungkeun pantai Sanur jeung Kota Denpasar.[2]
Ieu basisir miboga panjang 3 kilométer kalawan garis basisir nu nyanghareup ka wétan.[1] Pantai sanur kasohor ku amparan basisir nu ngeplak bodas.[1] Salian ti éta, pantai Sanur ogé mangrupa basisir nu miboga batu karang nu kacida éndahna.[1] Ngajadikeun hiji kaonjoyan ieu basisir dibandingkeun basisir lianna.[1] Sanur sorangan kasohor minangka awal kamekaran pariwisata lainna nu aya di Bali.[2] Nalika peuting bulan purnama, ieu basisir jadi tempat pangjugjugan.[2] Salian ti basisirna nu éndah, wisatawan ogé loba ngadatangan Museum Le Mayeur.[2]
Daérah pantai Sanur mangrupa alternatif keur para turis lokal atawa mancanagara nu hayang niis, nyingkahan raraméan saperti di Kuta, Legian atawa Seminyak.[1] Di ieu basisir, katingtriman jadi prioritas utama.[1] Salian ti éta, di ieu basisir ogé turis bisa ningali panonpoé bijil (sunrise) nu kacida éndahna tur béda jeung tempat lain.[1]
Hotel-hotel nu aya di Sanur di antarana waé Hyatt Sanur Bali, Sanur Beach Hotel, Mercure Resort Sanur, jeung Grand Bali Beach nu di jerona miboga lapangan golf.[1] Salian ti éta, minangkaan gedé hotel bintang lima nu aya di Sanur pasti miboga basisir sorangan (private beach) di tukangeun hotel.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Pantai Sanur (Diakses tanggal 4 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d Wisata Bali (Diakses tanggal 4 Nopember 2011) (id)


Nulis.jpg