Paris Hilton

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Paris Hilton, 2021

Paris Whitney Hilton dibabarkeun ping 17 Februari 1981, anu sepuhna Richard Hilton jeung Kathy Richards[1]. Paris téh budak pangkolotna ti opat sadudulur, Nicky Hilton, Barron Nicholas Hilton jeung Conrad Hughes Hilton[1][2].Manéhna mangrupa pewaris ti kakayaan Hotél Hilton jeung réal estate bapana[1].Paris lahir di New York City, Hilton pindah ka sababaraha imah nalika manéhna keur leutik kaasup Manhattan, Beverly Hills jeung Hamptons[1]. Manéhna asup ka sakola luhur boh di California boh di New York,tapi kaluar anu tungtungna meunangkeun gelar GED[1]. Hilton mimiti jadi modél salaku budak leutik, mimiti aya dina rupa-rupa kampanyeu iklan, kaasup Iceberg Vodka, Guess, Tommy Hilfiger, Christian Dior jeung Marciano[1]. Nalika yuswana 19, manéhna geus mekarkeun réputasina salaku tokoh masarakat jeung sering disebut " New York It Girl"[1].

Nalika taun 2003,ngan saminggu saméméh aya réality show The Simple Life anu munggaran, vidéo meunang sorangan anu aya seks Paris sorangan jeung kabogohna baheula Rick Salomon[1]. Hilton ngagugat Salomon ku ayana rékaman éta, tapi tungtungna éta masalah diréngsékeun di luar pengadilan[1]. Paris Hilton meunang jujuluk salaku Ratu Pesta Dunia, ku sabab Paris sering katingali miceunan duitna demi pésta anu méh unggal peuting dilakonan[2]. Paris Hilton dipikawanoh sering gonta-ganti kabogoh, di antarana aya sababaraha lalaki anu pernah jadi kabogoh Hilton nyaéta Stavros Niarchos, Paris Latsis, Nick Carter, Jason Shaw, Leonardo Dicaprio jeung Rick Salomon[2]. Lian ti éta aya ogé préstasina di dunya akting, manéhna dipikawanoh salaku béntang dina réality show The Simple Life 2003 bareng jeung Nicole Richie[2].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Paris Hilon - Biografi yang Mencengangkan(diakses 2 Desember 2011)
  2. a b c d Paris Hilton(diakses 2 Desember 2011)
Nulis.jpg