Pasagi doyong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pasagi pényon kalayan dadampar (alas) a sarta luhur t

Pasagi doyong atawa pasagi pényon atawa jajaran génjang (dina basa Indonesia) nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku dua pasang rangkay (basa Indonésia: rusuk) anu sarua panjang sarta sajajar jeung papasanganana, sarta ngabogaan dua pasang juru (sudut) nu teu nyiku anu legana sarua jeung lega juru hareupeunana.

Pasagi pényon kalayan opat rangkay anu sarua panjang disebut beulahan kupat.

Rumus pasagi pényon[édit | sunting sumber]

Kuriling[édit | sunting sumber]

K = 2\cdot alas + 2\cdot sisi doyong

Lega[édit | sunting sumber]

L = alas \cdot luhur