Paul Bettany

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Paul Bettany

Paul Bettany (gumelar di London, Inggris, 27 Méi 1971) nyaéta saurang aktor asal Inggris. Paul mangrupa salaki ti aktris Jennifer Connelly anu papanggih nalika babarengan ngabéntangan pilem The Beautiful Mind (2001), nu harita ogé dipanggihkeun jeung aktor Russell Crowe. Paul sorangan ti umur salapan belas taun geus ngagugulung mengeluti dunya akting, liwat pangung téater. Disusul ku tawaran pikeun merankeun dina pilem layar lébar. Akting-akting kasohorna di antarana nalika merankeun Géoffrey Chaucer dina pilem A Knight's Tale (2001), tuluy salaku Charles Herman dina THE BéaUTIFUL MIND (2001), salaku Dr. Stephen Maturin dina pilem Master And Commander: The Far Side Of The World, salaku Peter Colt dina dokuménter Wimbledon (2004) jeung peranna salaku Silas dina pilem kontrovérsial The Da Vinci Code (2006). Dina kahirupanna Bettany kakojot ku masalah jeung narkoba, malah mah pernah kabeulit masalah jeung patugas hotél, alatan pangaruh kokain. Tapi karirna mah teu pati kapangaruhan nepi ka kiwari popularitasna masih kénéh nanjeur.