Pausahaan Jasa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pausahaan jasa nyaéta hiji pausahaan anu kagiatan poko operasional usahana boga tujuan keur meunangkeun pendapatan atawa penghasilan ku jalan ngajualan jeung nyadiakeun jasa-jasa.[1] Pausahaan jasa mangrupa pausahaan anu kagiatan utamana méré atawa ngajual jasa.[2]

Karakteristik Pausahaan Jasa[édit | édit sumber]

Karakteristik tina kagiatan pausahaan jasa di antarana; (a) barang anu dijual atawa ditawarkeun nyaéta barang nu fisikna teu ngawujud, (b) teu miboga standar harga nu pasti, (c) bergerak dina widang pelayanan nu ngababarikeun, méré kanyamanan, atawa kani’matan ka konsumén nu ngabutuhkeunana, (d) teu bisa dipisahkeun, hartina euweuh pamisahan antara produksi jeung penjualan, nu hartina duanana dilakukeun sacara babarengan, (e) teu bisa disimpen hartina jasa henteu bisa disimpen pikeun dijual deui dina waktu nu béda.[1][2]

Jenis Pausahaan Jasa[édit | édit sumber]

Jasa Transportasi Beus

Sababaraha pausahaan anu bergerak dina nyadiakeun jasa nyaéta; (1) Jasa transportasi, misalna pausahaan angkutan umum, taksi, beus, jeung penerbangan. (2) Jasa profési, miasalna Kantor Akuntan Publik (KAP), konsultan pajak, jeung notaris. (3) Jasa hiburan, misalna bioskop, kebon binatang, jeung taman wisata. (4) Jasa tempat tinggal, misalna hotél, motél, jeung asrama. (5) Jasa réparasi jeung pemaliharaan, misalna béngkél mobil jeung motor, pencucian mobil jeung motor. (6) Jasa kecantikan, misalna salon kecantikan.[1][1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Afifah, Evi Noor Dkk. 2006. Ekonomi Program IPS untuk SMA dan MA kelas XI. PT. Widya Utama:Jakarta. Halaman 223.
  2. a b Mahfudz, Agus Dkk. 2009. Ekonomi untuk SMA/MA kelas XI. Pusat Perbukuan, Departemen Pendidikan Nasional:Jakarta. Halaman 194.


Nulis.jpg