Peer to Peer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Jaringan Peer to Peer nyaéta hubungan sarua antara hiji komputer ka komputer nu séjén tanpa status komputer urang salaku klien atawa salaku server a. Peer to peer Network ngamungkinkeun sakabeh komputer dina jaringan atawa henteu akting salaku server a. Sagala komputer miboga kamampuh ngadistribusikaeun sakaligus nampa file atawa daya (resources) anu aya di komputer maranéhna pikeun komputer. Peer to peer jaringan ieu loba dipaké di kantor nu teu merlukeun hiji susunan sentral dina jaringan klien-server. Tujuan utama tina jarinan peer to peer jejaring éta kabéh komputer disambungkeun bisa nyadiakeun sarta ngagunakeun daya (resources) komputer, média panyimpenan, sarta kamampuhan ngitung yén aya dina jaringan.