Server

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Server nyaéta sistem komputer nu nyadiakeun layanan dina jero jaringan komputer. Server dirojong ku prosesor nu sipatna scalable jeung RAM nu gedé, tur dilengkapan ku sistem operasi husus nu disebut sistem operasi jaringan. Server ogé ngajalankeun parangkat administratif nu ngontrol akses kana jaringan jeung sumber daya nu aya di jerona, saperti koropak atawa panyitak, jeung méré akses ka stasiun gawe anggota jaringan.

Server loba jinisna saperti server FTP, PHP, ASP, DNS, jeung sajabana.