Pitulung:Asup log

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Para pamaké saenyana mah teu kudu asup log (log in) heula pikeun ningali atawa ngédit kaca, tapi lamun asup log heula, éta pamaké téh bakal meunang fitur anu leuwih réa. Ku lantaran kitu Anjeun disarankeun pikeun nyieun akun.

Asup log[édit | édit sumber]

Waktu Anjeun nyieun hiji akun pamaké, Anjeun bakal dibéré hiji ngaran pamaké (bisa mangrupa ngaran asli atawa sandi asma) jeung hiji kecap sandi (password). Sistem sacara otomatis bakal nolak ngaran pamaké lamun éta ngaran téh geus dipaké ku pamaké séjén. Sabada meunang ngaran pamaké jeung kecap konci, Anjeun bisa mencét (ngaklik) tombol di juru luhur béh katuhu pikeun asup log. (Kudu diinget, ulah méré nyaho kecap konci Anjeun ka sasaha, sabab éta hal téh ngamungkinkeun éta jalma ngagunakeun akun Anjeun pikeun tujuan anu teu hadé, nu bisa ngabalukarkeun akun Anjeun diblokir)

Naha perlu asup log di Wikipedia?[édit | édit sumber]

Anjeun teu perlu nyieun akun pikeun ningali jeung ngédit lolobana artikel dina Wikipedia. Tapi sanajan kitu, disarankeun pisan sangkan Anjeung nyieun akun, sabab:

  • Bisa ningali sakumna suntingan anu dijieun ku Anjeun ngaliwatan kontribusi kuring. Ngédit sacara anonim nyababkeun sakumna suntingan anu dijieun ku Anjeun kadaptar dumasar kana alamat-alamat IP anu dipaké ku anjeun, sahingga Anjeun teu bisa ngaku (klaim) éta hasil suntingan-suntingan minangka kontribusi Anjeun.
  • Anjeun bisa mibanda kaca pamaké sorangan, ieu kaca bisa dipaké pikeun nulis ngeunaan data pribadi Anjeun, jeung ogé hiji “kaca obrolan pamaké” anu bisa dipaké pikeun silih komunikasi jeung pamaké séjéna.
  • Anjeun ogé bisa nyieun subkaca pamaké, minangka tambahan (add-on) pikeun kaca pamaké Anjeun.
  • Anjeun bisa nandaan suntingan Anjeun minangka suntingan éditan minor.
  • Anjeun bisa nyieun daftar awaskeuneun artikel-artikel anu Anjeun resep maké daptar awaskeuneun.
  • Lamun Anjeun milih pikeun méré alamat surél, pamaké séjén bisa ngontak Anjeun ngaliwatan surat éléktronik (email). Ieu fitur téh sipatna anonymous—pamaké séjén anu ngirim surél ka Anjeun moal mikanyaho alamat surél Anjeun. Anjeun teu perlu mérékeun alamat surél upama Anjeun teu miharep pikeun dikirim surél ku pamaké séjén.
  • Anjeun bisa ngarobah judul kaca artikel.
  • Anjeun bisa ngatur fitur-fitur dina kaca préférénsi, pikeun ngarobah:
    • Jumlah kaca anu dipintonekeun dina parobahan panganyarna
    • Jenis aksara, warna, atawa tata lokasi ieu wébsite, kalawan maké kulit anu rupa-rupa.

Mangga baca kaca kauntungan boga akun pikeun pedaran anu leuwih lengkep.

Cara asup log[édit | édit sumber]

asup log
  1. Aktifkeun cookie dina panyungsi web (web browser) Anjeun.
  2. Pilih menu "Asup log"
  3. Lamun Anjeun can kadaptar minangka pamaké, klik tutumbu " Jieun akun " pikeun ngadaptarkeun diri Anjeun.
  4. Upama Anjeun geus kungsi ngadaptar tapi poho kecap sandina, baca pituduh pikeun meunangkeun kecap sandi anyar
  5. Asupkeun ngaran pamaké jeung kecap sandi Anjeun.
  6. Céklis atawa pilih kotak "inget kecap sandi kuring dina ieu komputer (salila 30 poé) " lamun Anjeun hayang asup log sacara otomatis dina waktu muka Wikipedia.
  7. Klik tombol "Asup log"

Cara kaluar log[édit | édit sumber]

kaluar log

Anjeun bisa kaluar log iraha baé ku cara maké menu "Kluar log" anu aya dina juru katuhubéh luhur layar sabada Anjeun asup log.