Wikipedia:Kauntungan boga akun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anjeun teu perlu asup log pikeun maca Wikipedia. Anjeun ogé teu perlu asup log pikeun ngédit artikel-artikel dina Wikipedia. Sanajan kitu, nyieun hiji akun (account) téh gancang pisan prosésna jeung gedé gunana – kauntunganana nyaéta:

  • Bisa nyieun artikel anyar
  • Bisa mindahkeun kaca
  • Bisa muat gambar
  • Kaca pintona bisa katingal leuwih pribadi
  • Bisa nyieun kaca probadi (dina rohangan ngaran Pamaké)
  • Bisa dikontak ku pamaké séjén, boh ngaliwatan Wikipedia boh surat éléktronik tanpa perlu nyaho alamat surat éléktronik Anjeun.
  • Bisa ningali sakumna suntingan anu dijieun ku Anjeun ngaliwatan "kontribusi kuring". Ngédit sacara anonim nyababkeun unggal suntingan anu dijieun ku Anjeun kadaptar kalawan dumasar alamat-alamat IP anu dipaké ku Anjeun, nu matak Anjeun moal bisa ngaklaim éta suntingan-suntingan minangka "kontribusi Anjeun”
  • Bisa maké fitur awaskeuneun
  • Bisa méré sora dina hiji pamilihan sora.
  • Parobahan dina hiji pintonan kaca bisa dipikanyaho ngaliwatan surat éléktronil.
  • Alamat IP Anjeun bakal nyamuni
  • Bisa ngédit kaca anu dijieun jadi sémi dikonci sacara samentara atawa permanén.

Catetan: Pikeun nyieun akun anyar, mangga buka kaca kaca pendaftaran.

Kauntungan lianna[édit sumber]

  • Bisa milih ngaran pamaké, luyu jeung kapatutan sarta aya/henteuna (bisi geus aya nu maké).
  • Bisa nempo sakabéh kontribusi anjeun dina tumbu "Kontribusi kuring".
  • Boga kaca pamaké sorangan.
  • Boga kaca obrolan sahingga pamaké séjén bisa ngirim surat tanpa ngaliwatan alamat surélék.
  • Ngadaptar artikel awaskeuneun luyu jeung minat pribadi.
  • Bisa ngatur panémbong jeung paripolah ramatlokana.
  • Bisa jadi Kuncén.
  • Boga sumbang sora mun aya voting atawa pamilihan.
  • Alamat IP anjeun moal kanyahoan ku batur.

Dadaran[édit sumber]

Ngaran pamaké[édit sumber]

Mun anjeun nyieun rekening, anjeun bisa milih ngaran pamaké/landihan. Éditan nu dijieun sanggeus asup log bakal némbongan maké kontributor éta ngaran. Hartina, sadaya kontribusi anjeun kacatet dina jujutan kacana (mun teu asup log, éditan téh ukur dicirikeun ku alamat IP anjeun). Anjeun ogé bisa némbongkeun sakabéh kontribusi anjeun ku ngaklik tumbu "kontribusi kuring" nu aya ukur mun anjeun asup log.

Status kuncén[édit sumber]

Kuncén (ti dituna mah disebut administrator atawa sysop, system operator) bisa ngahapus sarta nyimpen deui hiji artikel, ngonci tina éditan, ngédit artikel nu dikonci, sarta meungpeuk pamaké nu ngarumpak kawijakan urang. Aranjeunna ilaharna mah nuturkeun kahayang masarakat Wiki dina kaca samodél Wikipedia:Artikel hapuseun.

Nu bisa jadi kuncén téh ukur pamaké nu asup log. Najan teu sarua bakuna, sakabéh pamaké nu geus ilubiung di Wikipédia sababaraha bulan lilana tanpa masalah bisa diangkat jadi kuncén; najan pamaké saha baé bisa ngajukeun manéh, promosi pikeun pamaké anyar mah tara aya. Pikeun tungtunan dasar ngeunaan baku calon kuncén, mangga tingal kaca ieu...

Mun anjeun hayang jadi kuncén (tangtuna kudu geus asup log), mangga tingal mundut jadi kuncén.

Jieun rekening ayeuna

Baca ogé[édit sumber]

Tingali ogé[édit sumber]

  • Wikipedia:Ngaran pamaké – kaca anu ngamuat kawijakan ngeunaan ngaran pamaké sarta hal-hal naon waé anu kudu disingkahan dina nyieun ngaran pamaké.