Politeknik Negeri Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Politeknik Negeri Bandung
(POLBAN)

Polban.png

Ngadeg 27 Januari 1979
Jinis Paguron luhur negeri
Réktor Agus Wismakumara
Perenah Bandung, Jawa Kulon
Loka http://www.polban.ac.id

Politéhnik Negeri Bandung atawa disingget (POLBAN) nyaéta salah sahiji paguron luhur negeri nu aya di Bandung. Lokasi kampusna aya di daerah Gegerkalong Hilir, Ciwaruga, kabupatén Bandung.

Sajarah[édit | édit sumber]

Awalna muka program didik diploma tilu dina bidang téhnik berdasarkeun SK Direktur Jendral Pendidikan Tinggi No. 03/DJ/Kep/1979 tanggal 27 Januari 1979, nami awalna Politéhnik ITB ku sabab masih dina naungan Institut Teknologi Bandung (ITB). Awalna mung aya 4 program studi ti 3 jurusan nyaéta Program studi téhnik Sipil (Jurusan téhnik Sipil); Program studi téhnik Mesin (Jurusan téhnik Mesin); Program studi téhnik Elektronika dan téhnik Listrik (Jurusan téhnik Elektro)[1].

Dina taun akademi 1982/1983, politéhnik ITB narima mahasiswa anyar kanggo kali kahiji, di mana ngadegkeunna diresmikeun ku Direktur Jendral Pendidikan Luhur bareng jeung Politéhnik USU Medan, Politéhnik UNSRI Palembang, Politéhnik UI Jakarta, Politéhnik UNDIP Semarang, jeung Politéhnik UNIBRAW Malang dina mangsa wisuda kahiji Politéhnik ITB dina kaping 4 Oktober 1985.

Taun 1986 dibuka program pendidikan diploma dina bidang Tata Niaga handapeun Jurusan Tata Niaga nyaétau Program studi Akuntansi, Program Studi Keuangan & Perbankan, dan Program Studi Kesekretariatan & Administrasi Perkantoran. Dina taun éta oge, teras dibuka program studi téhnik télékomunikasi dina naungan jurusan téhnik Elektro.

Taun akademik 1987/1988 bagian Pendidikan Ahli téhnik Komputer nu sateuacanna aya di lingkungan ITB dialihkeun ka POLItéhnik ITB teras robih nami janten jurusan téhnik Komputer. Di taun éta ogé POLItéhnik ITB muka jurusan anyar, nayeta Jurusan téhnik Kimia. Teras dibuka ogé dua program studi anyar handapeun jurusan téhnik Mesin jnyaéta program studi téhnik Refrigerasi dan Tata Udara, sareng program studi téhnik énérgi.

Dumasar kana Surat Keputusan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan No. 0313/O/1991 soal Penataan Politéhnik dina lingkungan Universitas jeung Institut Negeri, Politéhnik Bandung aya dihandapeun Politéhnik ITB, ngayakeun pendidikan program diploma 7 Jurusan nyaéta Jurusan téhnik Sipil, téhnik Mesin, téhnik Elektro, téhnik Komputer, téhnik Kimia, Akuntansi, jeung Administrasi Niaga.

Dina taun 1997 POLItéhnik ITB kenging status institusi mandiri, misah ti ITB janten Politéhnik Negeri Bandung (POLBAN) dumasar Surat Keputusan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan No. 085/O/1997.

Gedung kuliah jurusan teknik komputer

Sampei taun akademik 2009/2010 Polban tos ngayakeun pendidikan diploma di 18 Program Studi (rekayasa dan tata niaga) jeung pendidikan Sarjana Sains Terapan (D4) di 11 program studi.

Jurusan[édit | édit sumber]

Jurusan jurusan sareng program studi kuliah nu aya di Polban, nyaéta[2] :

Kelompok rekayasa[édit | édit sumber]

  • téhnik elektro
    • téhnik elektronika D3
    • téhnik elektronika D4
    • téhnik listrik D3
    • téhnik télékomunikasi D3
  • téhnik kimia
    • téhnik kimia D3
  • téhnik komputer
    • téhnik informatika D3
  • téhnik konversi énérgi
    • téhnik konversi énérgi D3
    • téhnik pembangkit tenaga listrik D4
  • téhnik mesin
    • téhnik mesin D3
    • téhnik mesin D4
    • téhnik penerbangan D3
  • téhnik refrigerasi dan tata udara
    • téhnik refrigerasi dan tata udara D3
  • téhnik sipil
    • téhnik konstruksi gedung D3
    • téhnik konstruksi sipil D3
    • téhnik perancangan jalan dan jembatan D4
    • téhnik perawatan dan perbaikan gedung D4

Kelompok tata niaga[édit | édit sumber]

  • Administrasi niaga
    • Administrasi bisnis D3
    • Manajemen aset D4
    • Manajemen pemasaran D3
    • Usaha perjalanan wisata D3
  • Akuntansi
    • Akuntansi D3
    • Keuangan dan perbankan D3
    • Keuangan syariah D4
  • Bahasa Inggris
    • Bahasa Inggris D3

Fasilitas kampus[édit | édit sumber]

Fasilitas kampus nu aya di Polban :

  • Asrama
  • ATM (BNI, BTN)
  • Aula (Pendopo)
  • Bengkel (workshop)
Salah sahiji diantara dua bengkel jurusan Teknik Sipil
  • Gedung kuliah
Gedung kuliah nu anyar di Polban
  • Kantin
  • Laboratorium
  • Lapangan olah raga (Basket, Futsal, Sepakbola, Tenis, Voli)
  • Mesjid kampus
  • Perpustakaan

Catatan[édit | édit sumber]

Loka luar[édit | édit sumber]