Prébiotik (giji)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prébiotik nyaéta sanyawa dina katuangan anu nginduksi tumuwuh atawa giatna mikroorganisme anu mangpaat sarupaning baktéri jeung fungi.[1] Conto anu galib nyaéta dina saluran gastrointéstinal, anu prébiotik bisa ngarobah komposisi organisme dinamicrobioma peujit.

Prébiotik pangan ilaharna sanyawaan serat anu teu bisa dicerna di bagian luhur pencernaan sarta ngarangsang tumuwuhna atawa giatna baktéri anu nguntungkeun anu hirup dina peutit gedé salaku substrat.[1] Ieu istilah dikedalkeun ku Marcel Roberfroid taun 1995.[2] Salaku komponén dahareun fungsional, prébiotik, sakumaha probiotik, minangka panengah konseptual antara pangan jeung ubar.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Hutkins RW; Krumbeck JA; Bindels LB; Cani PD; Fahey G Jr.; Goh YJ; Hamaker B; Martens EC et al. (2016). "Prebiotics: why definitions matter". Curr Opin Biotechnol 37: 1–7. doi:10.1016/j.copbio.2015.09.001. PMC 4744122. PMID 26431716. http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pmcentrez&artid=4744122. 
  2. "Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics". J. Nutr. 125 (6): 1401–1412. Jun 1995. doi:10.1093/jn/125.6.1401. PMID 7782892. 
Nulis.jpg