Présidén Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Présidén
Républik Azerbaijan
Presidential Standard of Azerbaijan.svg
Panji Kaprésidénan
Nu keur mangku
Ilham Aliyev
Lila ngajabat 5 warsih, bisa deui sakali
Nyekelan pangistrénan Ayaz Mutalibov
Diadegkeun 30 Agustus 1991
Ramatloka The President of Azerbaijan
Panji Panglima Luhur Angkatan Pakarang
Azerbaijan
Emblem of Azerbaijan.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Azerbaijan



Tingali ogé:
Pulitik Nagorno-Karabakh


Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Présidén Azerbaijan nyaéta pupuhu nagara ti nagara républik présidénsial, Azerbaijan. Pupuhu pamaréntahan dicekel ku Perdana Mentri. Présidén Azerbaijan ayeuna nyaéa Ilham Aliyev.

Konstitusi nyebutkeun yén présiden mangrupa perlambang kakawasaan éksekutif, panglima perang, "wakil Azerbaijan dina politik jero jeung luar nagri", sarta yén anjeunna "kedah mibanda hak kakebalan [ti hukum]."

Présidén Républik Azerbaijan (1991-Ayeuna)[édit | édit sumber]

Pikeun pamingpin saméméh kamerdikaan, tingali Daptar pamingpin Azerbaijan
# Nami Poto Mimiti
Eureun
Partéy

(nalika kapilih)

1 Ayaz Mütallibov Ayaz Mutalibov 1992.jpg 30 Agustus 1991 6 Maret 1992 Indepénden
Yaqub Mammadov
(palaksana)
Presidential Standard of Azerbaijan.svg 6 Maret 1992 14 Méi 1992 Indepénden
Ayaz Mütallibov Ayaz Mutalibov 1992.jpg 14 Méi 1992 18 Méi 1992 Indepénden
Isa Gambar
(palaksana)
100px 19 Méi 1992 16 Juni 1992 Partéy Front Rahayat Azerbaijan
2 Abulfaz Elchibey Presidential Standard of Azerbaijan.svg 16 Juni 1992 1 Séptémber 1993 Partéy Front Rahayat Azerbaijan
3 Heydar Aliyev Heydar Aliyev 1997.jpg 3 Oktober 1993 31 Oktober 2003 Partéy Azerbaijan Anyar
4 Ilham Aliyev Lech Kaczynski Ilham Alijew (09).jpg 31 October 2003 Incumbent Partéy Azerbaijan Anyar

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Europe heads of state and government