Lompat ke isi

Présidén Azerbaijan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Présidén
Républik Azerbaijan
Panji Kaprésidénan
Nu keur mangku
Ilham Aliyev
Lila ngajabat5 warsih, bisa deui sakali
Nyekelan pangistrénanAyaz Mutalibov
Diadegkeun30 Agustus 1991
RamatlokaThe President of Azerbaijan
Panji Panglima Luhur Angkatan Pakarang
Azerbaijan

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Azerbaijan



Tingali ogé:
Pulitik Nagorno-Karabakh


Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Présidén Azerbaijan nyaéta pupuhu nagara ti nagara républik présidénsial, Azerbaijan. Pupuhu pamaréntahan dicekel ku Perdana Mentri. Présidén Azerbaijan ayeuna nyaéa Ilham Aliyev.

Konstitusi nyebutkeun yén présiden mangrupa perlambang kakawasaan éksekutif, panglima perang, "wakil Azerbaijan dina politik jero jeung luar nagri", sarta yén anjeunna "kedah mibanda hak kakebalan [ti hukum]."

Présidén Républik Azerbaijan (1991-Ayeuna)[édit | édit sumber]

Pikeun pamingpin saméméh kamerdikaan, tingali Daptar pamingpin Azerbaijan
# Nami Poto Mimiti
Eureun
Partéy

(nalika kapilih)

1 Ayaz Mütallibov 30 Agustus 1991 6 Maret 1992 Indepénden
Yaqub Mammadov
(palaksana)
6 Maret 1992 14 Méi 1992 Indepénden
Ayaz Mütallibov 14 Méi 1992 18 Méi 1992 Indepénden
Isa Gambar
(palaksana)
Gambar:Isa Gambar (1).jpg 19 Méi 1992 16 Juni 1992 Partéy Front Rahayat Azerbaijan
2 Abulfaz Elchibey 16 Juni 1992 1 Séptémber 1993 Partéy Front Rahayat Azerbaijan
3 Heydar Aliyev 3 Oktober 1993 31 Oktober 2003 Partéy Azerbaijan Anyar
4 Ilham Aliyev 31 October 2003 Incumbent Partéy Azerbaijan Anyar

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Europe heads of state and government