Babagian administratif Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sacara pulitisna, Azerbaijan dibagi kana:

Rayon-rayonna teras dibagi kana munisipalitas.

Wewengkon Nagorno-Karabakh ayeuna ngabentuk rayon-rayon Khojavend, Tartar, Goranboy, Shusha, jeung Kalbajar. Dina jaman Soviét, wewengkon éta kawanoh salaku Oblast Otonom Nagorno-Karabakh (OONK); tapi dina 26v Nopémber 26 1991, Parlemén RSS Azerbaijan ngahupus status otonom Nagorno-Karabakh. Saprak éta, wewengkon OONK sacara administratif kapisah di antara rayon-rayon, tapi kalobaannana tetep aya dina kadali pasukan étnis Arménia ti Nagorno-Karabakh jeung Arménia[1] salaku hasil ti Perang Nagorno-Karabakh.

Républik Otonom Nakhchivan[édit | édit sumber]

Peta babagian Nakhichevan
1. Rayon Babek
2. Rayon Julfa
3. Rayon Kangarli
4. Nakhchivan (kota)
5. Rayon Ordubad
6. Rayon Sadarak
7. Rayon Shakhbuz
8. Rayon Sharur

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Articles on first-level administrative divisions of Asian countries Citakan:Articles on first-level administrative divisions of European countries