Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Baku, tempo Baku (disambiguasi).
Baku

Bakı
Ségel resmi Baku
Ségel
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • Walikota Hajibala Abutalybov
Lega
 • Total 2.130 km2 (820 sq mi)
Luhurna
-28 m (−92 ft)
Pangeusi
 (2010)[2]
 • Total 2.064.900
 • Kapadetan 969,44/km2 (251,080/sq mi)
Zona wanci UTC+4 (AZT)
 • Usum Panas (DST) UTC+5 (AZST)
Kode pos
AZ1000
Kode wewengkon 12
Ramatloka BakuCity.az

Baku (Basa Azerbaijan: Bakı), kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeung jero. Baku dibagi kana 11 distrik administratif (raion) jeung 48 pakotaan.

Hubungan internasional[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Baku dikembarkeun jeung:[3][sacara kronologis]

Nagara Kota Daérah Kaping
Sénégal Sénégal Dakar CoA.png Dakar Logo council region dakar.png Région Dakar 1967[4][5]
Italia Italia CoA Città di Napoli.svg Napoli Flag of Campania.svg Campania 1972[6]
Irak Irak Basra Kagubernuran Basra 1972[4]
Bosnia jeung Hérzégovina Bosnia jeung Hérzégovina Coat of arms of Sarajevo.svg Sarajevo Flag of Sarajevo Canton.png Kanton Sarajevo 1975[4][5]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Houston Flag of Texas.svg Texas 1976[7]
Perancis Perancis Blason ville fr Bordeaux (Gironde).svg Bordeaux Flag of Aquitaine.svg Aquitaine 1979[4]
Iran Iran Tabriz Propinsi Azerbaijan Wétan 1980[5]
Turki Turki Izmir Propinsi İzmir 1985<[8]
Viétnam Viétnam Vũng Tàu Propinsi Bà Rịa–Vũng Tàu 1985[4]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Honolulu Flag of Hawaii.svg Hawaii 1998[9]

Kota mitra[édit | édit sumber]

Aya ogé hubungan kamitraan dina tingkat nu béda jeung:[10] Berlin, Paris, Wina, Tbilisi, Astana, Minsk, Moskwa, Volgograd, Kizlyar, Tashkent, jeung Chengdu.

Galeri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Baku di Wikivoyage

Saméméhna
Iskandariyah, Djibouti, Lahore
Ibu Kota Kabudayaan Islam
2009
Sanggeusna
Tarim

Citakan:Baku Citakan:Baku raions Citakan:List of Asian capitals by region

Citakan:Host cities of the Eurovision Song Contest Citakan:World Heritage Sites in Azerbaijan


Countries.png