Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Pikeun kagunaan séjén tina Baku, tempo Baku (disambiguasi).
Baku
Bakı
Ségel resmi Baku
Ségel
Baku is located in Azerbaijan
Baku
Baku
Lokasina di Azerbaijan
Koordinat: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222Coordinates: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • Walikota Hajibala Abutalybov
Aréa[1]
 • Total 2.130 km2 (820 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2010)[2]
 • Total 2.064.900
 • Dénsitas 969,44/km2 (251,080/sq mi)
Time zone AZT (UTC+4)
 • Summer (DST) AZST (UTC+5)
Kode pos AZ1000
Kode wewengkon 12
Website BakuCity.az

Baku (Basa Azerbaijan: Bakı), kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeung jero. Baku dibagi kana 11 distrik administratif (raion) jeung 48 pakotaan.

Hubungan internasional[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Baku dikembarkeun jeung:[3][sacara kronologis]

Nagara Kota Daérah Kaping
Sénégal Sénégal Dakar CoA.png Dakar Logo council region dakar.png Région Dakar 1967[4][5]
Italia Italia CoA Città di Napoli.svg Napoli Flag of Campania.svg Campania 1972[6]
Irak Irak Basra Kagubernuran Basra 1972[4]
Bosnia jeung Hérzégovina Bosnia jeung Hérzégovina Coat of arms of Sarajevo.svg Sarajevo Flag of Sarajevo Canton.png Kanton Sarajevo 1975[4][5]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Houston Flag of Texas.svg Texas 1976[7]
Perancis Perancis Blason ville fr Bordeaux (Gironde).svg Bordeaux Flag of Aquitaine.svg Aquitaine 1979[4]
Iran Iran Tabriz Propinsi Azerbaijan Wétan 1980[5]
Turki Turki Izmir Propinsi İzmir 1985<[8]
Viétnam Viétnam Vũng Tàu Propinsi Bà Rịa–Vũng Tàu 1985[4]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Honolulu Flag of Hawaii.svg Hawaii 1998[9]

Kota mitra[édit | édit sumber]

Aya ogé hubungan kamitraan dina tingkat nu béda jeung:[10] Berlin, Paris, Wina, Tbilisi, Astana, Minsk, Moskwa, Volgograd, Kizlyar, Tashkent, jeung Chengdu.

Galeri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Administrative, density and territorial units and land size by economic regions of Azerbaijan Republic for January 1. 2007". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2007-11-24. Diakses tanggal 2009-07-17. 
  2. "Population by economic and administrative regions, urban settlements at the beginning of the 2009". Diakses tanggal 2009-11-21. 
  3. "The main directions of foreign relations of the executive authorities of Baku". Diakses tanggal 2007-07-15. 
  4. a b c d e Musa Gasymly (2005). "АЗЕРБАЙДЖАН В МЕЖДУНАРОДНЫХ КУЛЬТУРНЫХ СВЯЗЯХ(1946–1990 гг.)" [Azerbaijan's cultural affairs (1946–1990)]. Tbilisi: Artanuchi. Diakses tanggal 2010-02-04. 
  5. a b c "ВСЕ ОСТАЕТСЯ ЛЮДЯМ [Everything remains for people]". 29. Vyshka. 2008-07-25. http://vyshka.azeurotel.com/arxiv/2008/29/2.html. Diakses pada 2010-02-04 
  6. Flexibe Solutions (2007-10-26). "Embassy of Azerbaijan Republic in Italy". Azembassy.it. Diakses tanggal 2010-04-17. 
  7. Maud Beck (Winter 2006). "Sister Cities: Baku and Houston. Celebrating 30 Years as Sister Cities" (dalam bahasa Citakan:ISO639言語名). Azerbaijan International: 68–71. http://azer.com/aiweb/categories/magazine/ai144_folder/144_articles/144_sister_cities.html. Diakses pada 2010-02-04. 
  8. "Izmir Metropolitan Municipality". Izmir.bel.tr. Diakses tanggal 2010-04-17. 
  9. http://hawaii.gov/dbedt/oia/voia-sister-states
  10. (Basa Rusia)"Executive Power of the Baku City". Azerbaijan.az. Diakses tanggal 2008-04-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Baku di Wikivoyage

Saméméhna
Iskandariyah, Djibouti, Lahore
Ibu Kota Kabudayaan Islam
2009
Sanggeusna
Tarim

Citakan:Baku Citakan:Baku raions Citakan:List of Asian capitals by region

Citakan:Host cities of the Eurovision Song Contest Citakan:World Heritage Sites in Azerbaijan


Countries.png