Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Pikeun kagunaan séjén tina Baku, tempo Baku (disambiguasi).
Baku
Bakı
Ségel resmi Baku
Ségel
Baku is located in Azerbaijan
Baku
Baku
Lokasina di Azerbaijan
Koordinat: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222Koordinat: 40°23′43″N 49°52′56″E / 40.39528°N 49.88222°E / 40.39528; 49.88222
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • Walikota Hajibala Abutalybov
Aréa[1]
 • Total 2.130 km2 (820 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2010)[2]
 • Total 2.064.900
 • Dénsitas 969,44/km2 (251,080/sq mi)
Zona wanci AZT (UTC+4)
 • Summer (DST) AZST (UTC+5)
Kode pos AZ1000
Kode wewengkon 12
Ramatloka BakuCity.az

Baku (Basa Azerbaijan: Bakı), kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeung jero. Baku dibagi kana 11 distrik administratif (raion) jeung 48 pakotaan.

Hubungan internasional[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Baku dikembarkeun jeung:[3][sacara kronologis]

Nagara Kota Daérah Kaping
Sénégal Sénégal Dakar CoA.png Dakar Logo council region dakar.png Région Dakar 1967[4][5]
Italia Italia CoA Città di Napoli.svg Napoli Flag of Campania.svg Campania 1972[6]
Irak Irak Basra Kagubernuran Basra 1972[4]
Bosnia jeung Hérzégovina Bosnia jeung Hérzégovina Coat of arms of Sarajevo.svg Sarajevo Flag of Sarajevo Canton.png Kanton Sarajevo 1975[4][5]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Houston Flag of Texas.svg Texas 1976[7]
Perancis Perancis Blason ville fr Bordeaux (Gironde).svg Bordeaux Flag of Aquitaine.svg Aquitaine 1979[4]
Iran Iran Tabriz Propinsi Azerbaijan Wétan 1980[5]
Turki Turki Izmir Propinsi İzmir 1985<[8]
Viétnam Viétnam Vũng Tàu Propinsi Bà Rịa–Vũng Tàu 1985[4]
Amérika Sarikat Amérika Sarikat Honolulu Flag of Hawaii.svg Hawaii 1998[9]

Kota mitra[édit | édit sumber]

Aya ogé hubungan kamitraan dina tingkat nu béda jeung:[10] Berlin, Paris, Wina, Tbilisi, Astana, Minsk, Moskwa, Volgograd, Kizlyar, Tashkent, jeung Chengdu.

Galeri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Baku di Wikivoyage

Saméméhna
Iskandariyah, Djibouti, Lahore
Ibu Kota Kabudayaan Islam
2009
Sanggeusna
Tarim

Citakan:Baku Citakan:Baku raions Citakan:List of Asian capitals by region

Citakan:Host cities of the Eurovision Song Contest Citakan:World Heritage Sites in Azerbaijan


Countries.png