Sumqayit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sumgait

Sumqayıt
Kota & Munisipalitas
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Kota Sumgait
Pamaréntahan
 • Walikota Eldar Azizov
Lega
 • Total 83 km2 (32 sq mi)
Pangeusi
 (2010)
 • Total 312.000
 • Kapadetan 3,800/km2 (9,700/sq mi)
Zona wanci UTC+4 (AZT)
 • Usum Panas (DST) UTC+5 (AZT)

Sumgayit (Basa Azerbaijan: Sumqayıt; Basa Rusia: Сумгаит; ogé, Sumgait jeung Sumqayyt) nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya di deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Baku. Kota ieu miboga populasi kira-kira 308.700 jiwa (sénsus 2009). Kota ieu miboga aréa 83 km². Kota ieu ngadeg dina 22 Nopémber 1949.[1]

Hubungan internasional[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Sumqayit

Koordinat: 40°35′23″N 49°40′07″E / 40.58972°N 49.66861°E / 40.58972; 49.66861


Citakan:Azerbaijan-geo-stub