Ganja, Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun kagunaan lian, tingali Ganja (disambiguasi)
Ganja
Gəncə
Skyline Ganja
Ségel resmi Ganja
Ségel
Ganja, Azerbaijan is located in Bumi
Ganja, Azerbaijan
Ganja, Azerbaijan (Bumi)
Koordinat: 40°40′58″N 46°21′38″E / 40.6828°N 46.3606°E / 40.6828; 46.3606
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • Walikota Elmar Valiyev
Aréa
 • Total 110 km2 (40 sq mi)
Luhurna Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2009)Data sénsus[1]
 • Total 313.300
 • Dénsitas 2.848/km2 (7,380/sq mi)
Time zone GMT+4 (UTC+4)
 • Summer (DST) GMT+5 (UTC+5)
Website www.ganca.net

Ganja (Basa Azerbaijan: Gəncə) nyaéta kota di Azerbaijan nu panggedéna kadua kalawan populasi kira-kira 313.300 jiwa.[1][2][3] Baheula ngaranna Yelizavetpol (Basa Rusia: Елизаветполь) dina jaman Kakaisaran Rusia. Ngaranna balik deui ka "Ganja" ti 1920–1935 nalika bagian kahiji panggabungannana ka Uni Soviét. Tapi, ngaranna dirobah deui kana Kirovabad (Basa Rusia: Кировабад) dina jaman Soviét sanggeusna ti 1935 nepi ka 1991. Ahirna, ngaranna balik deui ka ngaran aslina saprak kamerdikaan Azerbaijan dina 1991.

Hubungan asing[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Kota Nagara
Ankara Bandéra Turki Turki
Olomouc Bandéra Céko Céko
Derbent Bandéra Rusia Rusia
Rustavi Bandéra Géorgia Géorgia
Newark, New Jersey Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Izmir Bandéra Turki Turki
Moskwa Bandéra Rusia Rusia
Dnipropetrovsk Bandéra Ukraina Ukraina
Kars Bandéra Turki Turki
Dushanbe Bandéra Tajikistan Tajikistan

[4]

Galeri[édit | édit sumber]

Iklim[édit | édit sumber]

Data iklim pikeun Ganja
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 6.5
(43.7)
6.8
(44.2)
11.9
(53.4)
19.2
(66.6)
23.4
(74.1)
27.9
(82.2)
31.4
(88.5)
29.9
(85.8)
26.0
(78.8)
19.3
(66.7)
12.6
(54.7)
8.3
(46.9)
18,6
(65,48)
Rarata panghandapna °C (°F) -2.3
(27.9)
-1.2
(29.8)
2.2
(36)
7.7
(45.9)
12.2
(54)
16.3
(61.3)
19.5
(67.1)
18.3
(64.9)
15.2
(59.4)
9.2
(48.6)
4.5
(40.1)
0.0
(32)
8,47
(47,24)
Curah hujan mm (inches) 10
(0.39)
17
(0.67)
32
(1.26)
30
(1.18)
42
(1.65)
46
(1.81)
23
(0.91)
18
(0.71)
16
(0.63)
32
(1.26)
14
(0.55)
18
(0.71)
298
(11,73)
Rarata poé présipitasi 4 5 5 6 9 7 3 4 3 6 3 4 59
Sumber: Organisasi Météorologi Dunya (PBB) [5]

Rujukan[édit | édit sumber]

40°40′58″N 46°21′38″E / 40.6828°N 46.3606°E / 40.6828; 46.3606

Citakan:Ganja, Azerbaijan

Citakan:Azerbaijan-geo-stub