Prisma (géométri)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji prisma juru tilu kalawan luhur t

Dina élmu ukur, prisma nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku dadampar sarta tutup nu sarua (idéntik) ngawangun sisi-n (atawa juru-n) sarta sisi-sisi nu ajeg ngawangun juru opat. Dina kalimah séjén prisma téh nyaéta wangun rohang anu miboga penampang melintang anu sok sarua dina bangun jeung ukuran.

Limas kalawan dadampar jeung tutup nu pasagi disebut balok sedengkeun prisma kalawan dadampar jeung tutup nu bunder disebut silinder.

Rumus limas[édit | sunting sumber]

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

Lega beungeut prisma kalawan alas (dadampar) jeung tutup juru-n bisa diitung kalawan rumus:

L = 2 x Lega Dadampar + Ubeng Alas x t

Volume[édit | sunting sumber]

V = Lega Dadampar x t