Prunus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Prunus
Prunus cerasus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Rosales
Kulawarga: Rosaceae
Subfamily: Amygdaloideae[1]
Génus: Prunus
L.
Spésiés

tempo téks

Sinonim

Prunus nyaéta genus tangkal jeung perdu, anu ngawengku 430-an spésiés anu sumebar wewengkon kalér Bumi anu haneut. Anggota ieu génus loba anu dipelak pikeun diala buahna atawa keur hiasan.

Spésiés[édit | édit sumber]

Di handap ieu béréndélan sababaraha spésiés anu loba dipikawanoh.

Hémisfér Wétan[édit | édit sumber]

Hémisfér Kulon[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Potter, D.; Eriksson, T.; Evans, R.C.; Oh, S.; Smedmark, J.E.E.; Morgan, D.R.; Kerr, M.; Robertson, K.R. et al. (2007). "Phylogeny and classification of Rosaceae". Plant Systematics and Evolution 266 (1–2): 5–43. doi:10.1007/s00606-007-0539-9. http://rd.springer.com/journal/606/266/1/page/1#page-1.  [Referring to the subfamily by the name "Spiraeoideae"]
  2. "RHS Plant Selector - Prunus 'Accolade'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  3. "RHS Plant Selector - Prunus 'Amanogawa'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  4. "RHS Plant Selector - Prunus 'Ichyo'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  5. "RHS Plant Selector - Prunus 'Kanzan'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  6. "RHS Plant Selector - Prunus 'Pandora'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  7. "RHS Plant Selector - Prunus 'Pink Perfection'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  8. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shirofugen'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  9. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shirotae'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  10. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shogetsu'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  11. "RHS Plant Selector - Prunus 'Spire'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  12. "RHS Plant Selector - Prunus 'Ukon'". Diakses tanggal 29 May 2013. 

Bacaeun[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]