Régrési Deming

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Régrési Deming nyaeta metoda linear regression nu nangtukeun garis panghadena keur susunan data nu pakait. Régrési ieu beda jeung régrési liniér dina ngitung kasalahan boh dina sumbu-'x' jeung sumbu-'y'.

Keur conto, lamun data dina sumbu-x dipikanyaho henteu mibanda kasalahan, tapi dina sumbu-y mibanda kasalahan, (saperti dina estimasi populasi (y), dina waktu nu dipikanyaho (x)), mangka bisa make régrési liniér sederhana.

Lamun duanana susunan data mibanda kasalahan, conto hubungan antara konsentrasi dua material dina getih, régrési Deming mere hasil nu leuwih hade.

Hal anu teu nguntungkeun dina régrési Deming nyaeta sacara matematis leuwih kompleks waktu dipake ngitung. Ieu hartina dina ngalakukeun itungan, dina tulisan séjén, atawa dina nulis rumus keur spreadsheet, leuwih hese.


Nulis.jpg