Régrési Deming

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Régrési Deming nyaéta metoda linear regression nu nangtukeun garis panghadena keur susunan data nu pakait. Régrési ieu beda jeung régrési liniér dina ngitung kasalahan boh dina sumbu-'x' jeung sumbu-'y'.

Keur conto, lamun data dina sumbu-x dipikanyaho henteu mibanda kasalahan, tapi dina sumbu-y mibanda kasalahan, (saperti dina estimasi populasi (y), dina waktu nu dipikanyaho (x)), mangka bisa maké régrési liniér sederhana.

Lamun duanana susunan data mibanda kasalahan, conto hubungan antara konsentrasi dua material dina getih, régrési Deming méré hasil nu leuwih hade.

Hal anu teu nguntungkeun dina régrési Deming nyaéta sacara matematis leuwih kompleks waktu dipaké ngitung. Ieu hartina dina ngalakukeun itungan, dina tulisan séjén, atawa dina nulis rumus keur spreadsheet, leuwih hese.


Nulis.jpg