Régrési Deming

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Citakan:Underlinked


Régrési Deming nyaéta métodeu linear regression nu nangtukeun garis panghadéna keur susunan data nu pakait. Régrési ieu béda jeung régrési liniér dina ngitung kasalahan boh dina sumbu-'x' jeung sumbu-'y'.

Keur conto, lamun data dina sumbu-x dipikanyaho henteu mibanda kasalahan, tapi dina sumbu-y mibanda kasalahan, (saperti dina estimasi populasi (y), dina waktu nu dipikanyaho (x)), mangka bisa maké régrési liniér sederhana.

Lamun duanana susunan data mibanda kasalahan, conto hubungan antara konsentrasi dua material dina getih, régrési Deming méré hasil nu leuwih hadé.

Hal anu teu nguntungkeun dina régrési Deming nyaéta sacara matematis leuwih kompleks waktu dipaké ngitung. Ieu hartina dina ngalakukeun itungan, dina tulisan séjén, atawa dina nulis rumus keur spreadsheet, leuwih hese.


Nulis.jpg



Citakan:Uncategorized stub