Républik Islam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Républik Islam mangrupakeun ngaran nu digunakeun ku sababaraha nagara dina Dunya Islam, nya éta Iran, Pakistan, Apganistan, jeung Mauritania. Pakistan ngagunakeun ngaran éta ti ngalakuna konstitusi taun 1956. Mauritania ngagunakeunnana ti 28 Nopémber 1958, ari Iran ti Révolusi Islam taun 1979 nu ngalabuhkeun dinasti Pahlavi. Apganistan nya éta nu pangahirna ngagunekunnana, nya éta ti taun 2001 sanggeus labuhna kakawasaan Taliban. Sanajan ngaranna sarua, aya bébédaan nu gedé di antara nagara-nagara éta dina hal pamakéanna dina pamaréntahan jeung hukum nu ngalaku.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  • Ankerl, Guy [2000]. Global communication without universal civilization, Geneva: INU Press.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Society.png