Républik Islam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Républik Islam mangrupa ngaran nu digunakeun ku sababaraha nagara dina Dunya Islam, nyaéta Iran, Pakistan, Apganistan, jeung Mauritania. Pakistan ngagunakeun ngaran éta ti ngalakuna konstitusi taun 1956. Mauritania ngagunakeunnana ti 28 Nopémber 1958, ari Iran ti Révolusi Islam taun 1979 nu ngalabuhkeun dinasti Pahlavi. Apganistan nyaéta nu pangahirna ngagunekunnana, nyaéta ti taun 2001 sanggeus labuhna kakawasaan Taliban. Sanajan ngaranna sarua, aya bébédaan nu gedé di antara nagara-nagara éta dina hal pamakéanna dina pamaréntahan jeung hukum nu lumaku.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  • Ankerl, Guy. Global communication without universal civilization. INU societal research. Vol.1: Coexisting contemporary civilizations : Arabo-Muslim, Bharati, Chinese, and Western. Geneva: INU Press. ISBN 2-88155-004-5. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Society.png