Raja Ampat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raja Ampat

Raja Ampat nyaéta salah sahiji tempat wisata anu pohara didatangan ku para turis.[1] Tempat ieu bener-bener miboga daya irut nu hadé.[1] Lamun diibaratkeun mah, tempat wisata Raja Ampat ieu salaku surgana dunya.[1]

Raja Ampat nyaéta pecahan Kabupatén Sorong.[2] Kabupatén anu miboga jumlah masarakat kira-kira 31.000 jalma ieu mibanda 610 pulau (ngan 35 pulau anu dicicingan), luas daérah na kira-kira 46.000 km², 6.000 km² daratan, 40.000 km² deui lautan.[2]

Daérah ieu sempet jadi incaran para pemburu lauk ku cara ngebom jeung nyebarkeun racun sianida.[2] Tapi, loba kénéh nu nyicingan, anu narékahan, nangtayungan daérah ieu, ku kituna kakayaan lautna masih bisa disalametkeun.[2] Terumbu karang di laut Raja Ampat panglengkepna di dunya.[2] Ti 537 jenis karang, 75 persénna aya di daérah ieu.[2] Kapanggih ogé 1.104 jenis lauk, 669 jenis moluska (sato beyé), sarta 537 jenis sato karang.[2]

Lembaga lingkungan global netepkeun Raja Ampat minangka salah sahiji daérah di Indonésia anu meunang bantuan Coral Reef Rehabilitation and Management Program (Coremap) II, saprak 2005.[2] Di Raja Ampat, program ieu ngawengku 17 kampung sarta ngalibatkeun masarakatna.[2] Pamayang ogé dilatih ngabudidayakeun lauk kerapu sarta rumput lautna [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Raja Ampat
  2. a b c d e f g h i j Lokasi