Ranggap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Ranggap dipaké ngurungan hayam

Ranggap nyaéta pakakas dijieun tina anyaman awi [1] paranti ngurungan hayam[2][3], sangkan henteu ngider jauh tur gampang néwakna, dipaké ngurungan hayam mangsa keur dipoyankeun bisa waé ngurungan hayam kumupu jeung indungna supaya henteu dipacok jeung dibintih ku hayam séjén[4], ranggap bisa ogé dipaké ngarungkup lauk di kulah atawa di balong[1].

Ranggap ngajajar dipaké moé hayam

Pedaran[édit | édit sumber]

Ranggap hayam wangunna buleud, jangkung kurang leuwih sacangkéng kolot, handapna muka paranti ngurungan sedengkeun luhurna ditutup, anyaman dijieun carang sangkan katempo eusina, dijieun tina tangkal awi anu geus kolot, sangkan kuat handapna diwengku tur ditalian sakurilingna [5].

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Tukang nyieun ranggap

Dicutat tina[édit | édit sumber]


Nulis.jpg