Balong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Balong di Swarzynice, Polandia

Balong disebut ogé kulah nyaéta cai darat nu leuwih leutik dina ukuran ti batan situ.[1] Balong lumangsung sacara alami atawa bisa jieunan manusa. Népikeun ka kiwari teu pati jéntré anu ngabédakeun situ jeung balong. Salian ti éta aya salah sahiji méré patokan dumasar kana legana. Nu séjén méré patokan dumasar kana kamampuhan cahaya nembus kana jéro dasar atawa dumasar kana kaalamian. Naon waé hal anu ngabédakeunnana tangtu aya dumasarna. Ngumpulna cai anu diwangun ku ngabendung. Sanajan leutik, bakal disebut situ. Patokan disebut balong di mana awak cai darat dipandang leutik teuing pikeun ngangkleungna parahu Sanajan ieu ogé henteu puguh, gening sok aya balong di taman anu rada gedé meueusan gening sok aya parahuan.

Balong jieunan manusa loba tujuanna, misalna balong lauk. Dina ngurus balong lauk, loba paraméter cai anu kudu dikontrol sapopoe, contona oksigén terlarut sareng darajat keasaman (pH). Alat pikeun ngukur nilai oksigén terlarut disebut dissolved oxygen meter, samentawis alat pikeun ngukur nilai pH disebut pH meter.

Lamun pengontrolan paraméter cai balong teu dilakukeun, maka lauk tiasa maot ku sabab kaayaan cai teu saluyu sareng kaayaan optimal lauk pikeun ngamekaran.

Pranala luar[édit | édit sumber]

dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Luthfiyani, Lulu. Kamus Genggam Bahasa Sunda. Yogyakarta2016: Frasa Lingua. ISBN 9786026475275. Diakses tanggal 23 Nopember 2019. 
Nulis.jpg