Balong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Balong di Swarzynice, Polandia

Balong disebut ogé kulah nyaéta cai darat nu leuwih leutik dina ukuran ti batan situ. Balong lumangsung sacara alami atawa bisa jieunan manusa. Népikeun ka kiwari teu pati jéntré anu ngabédakeun situ jeung balong. Salian ti éta aya salah sahiji méré patokan dumasar kana legana. Nu séjén méré patokan dumasar kana kamampuhan cahaya nembus kana jéro dasar atawa dumasar kana kaalamian. Naon waé hal anu ngabédakeunnana tangtu aya dumasarna. Ngumpulna cai anu diwangun ku ngabendung. Sanajan leutik, bakal disebut situ. Patokan disebut balong di mana awak cai darat dipandang leutik teuing pikeun ngangkleungna parahu Sanajan ieu ogé henteu puguh, gening sok aya balong di taman anu rada gedé meueusan gening sok aya parahuan.

Pranala luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg