Richard Branson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Richard Branson

Richard Branson miboga ngaran lengkep Sir Richard Charles Nicholas Branson (gumelar di London, Inggris, 18 Juli 1950) nyaéta saurang pabisnis asal Inggris anu kacida kasohorna ku sabab ngadegkeun 360 pausahaan di handapeun naungan Virgin Group[1][2]. Branson mangrupa anak pangkolotna ti opat sadulur, dua urang dulur awéwé, Lindi jeung Vanessa Branson. Sedengkeun adi laki-lakina, Ted, nuturkeun léngkah bapana jadi pangacara[1]. Branson teu pati alus pangabisana dina widang akademik mah tapi kemampuhna di widang olahraga, utamana olahraga renang[1].

Karir[édit | édit sumber]

Branson suksés ngadegkeun bisnis munggaranna nalika umur 16 taun jeung publikasi majalah Student[1]. Branson ngadegkeun hiji bisnis pesenan rekaman audio liwat surélék di taun 1970[1]. Branson dipaparin dua urang anak jeung Joan Templeman nyaéta Holly jeung Sam[1][2]. Branson kacatet minangka jalama pangbeungharna ka-261 nurutkeun vérsi majalah Forbes pikeun kategori daptar jalama pangbeungharna 2009 ku kabeungharan nepi ka 3.9 milyar USD[1][2].

Filmografi[édit | édit sumber]

Aktor[édit | édit sumber]

Produser[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Richard Branson Diaksés 24 Juli 2015.
  2. a b c Richard Branson - Biography - IMDb Diaksés 24 Juli 2015.