Ricky Elson

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Ricky Elson
Gambar:Ricky Elson.jpg
Gumelar11 Juni 1980 (1980-06-11) (yuswa 41)
Indonésia Padang, Sumatera Barat
KabangsaanIndonésia Indonesia
Alma materUniversitas Andalas, Padang
PagawéanTeknokrat
Dipikawanoh salaku/lantaranAhli motor penggerak listrik
AgamaIslam

Ricky Elson (gumelar di Padang, Sumatera Barat, 11 Juni 1980; umur 41 taun) nyaéta salah saurang téhnokrat Indonésia nu ahli dina widang téhnologi motor panggerak listrik.[rujukan?] Manéhna meunang atikan luhur téhnologina di Jepang tur digawé di ditu. Salila 14 taun di Jepang, Ricky geus hasil manggihan mangwelas-welas téhnologi motor panggerak listrik nu geus dipaténkeun ku pamaréntah Jepang.[1]

Kataji ku kamampuh Ricky Elson pikeun ngamekarkeun téhnologi mobil listrik, Mentri Nagara Badan Usaha Milik Nagara (BUMN), Dahlan Iskan ménta Ricky katut sababaraha praktisi nu ngamekarkeun téknologi mobil listrik pikeun bersinergi babarengan jeung Kamentrian Risét jeung Téknologi Indonésia, lembaga panalungtikan, sababaraha Universitas katut lembaga pamaréntahan nu patali, pikeun ngagancangkeun kamekaran mobil listrik Indonésia.[rujukan?] Malahan mah Dahlan Iskan réla ngahibahkeun gajina minangka menteri keur Ricky.[2] Dina tengah taun 2013, Ricky katut timna digawé pikeun nganggeuskeun sababaraha purwarupa mobil listrik nu dingaranan Sélo jeung Gendhis nu dipaké dina KTT APEC nu dilaksanakeun dina bulan Oktober 2013 di Dénpasar, Bali.[3]

Ricky Elson nu asalna ti Padang, Sumatra Kulon namatkeun sakola panengahna di SMA Negeri 5 Padang taun 1998.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Mulai Pencurian Teknologi sampai Cara Mengemudi" Situs Berita Kesehatan Online Indonesia, 14-1-2013. Diakses 24-5-2013.
  2. "Gaji Dahlan Juga Dihibahkan untuk Ricky Elson" Tempo.co, 26-6-2012. Diakses 24-5-2013.
  3. "Tiga Tim Pembuat Mobil dan Bus Listrik sedang "Ngebut"" JPNN.com, 19-3-2013. Diakses 24-5-2013.
  4. "Pemuda Padang Dipinang Dahlan Iskan" Harian Singgalang, 19-7-2012. Diakses 24-5-2013.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Nagara-bio-pondok