Universitas Andalas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Andalas
Lambang Universitas Andalas
MotoUntuk Kedjajaan Bangsa
JinisPerguruan tinggi negeri
Diadegkeun23 Desember 1955
RéktorProf. Dr. Yuliandri S.H., M.H.
Staf akademik
2,600[1]
Jumlah mahasiswa26,000[1]
Lokasi, ,
KampusLimau Manis
Payakumbuh
Dharmasraya
WarnaHijau tua
Ramatlokawww.unand.ac.id

Universitas Andalas (biasana disingget jadi Unand) nyaéta paguron luhur Indonesia anu perenahna di Kota Padang, Sumatra Kulon, Indonesia. Universitas ieu mangrupikeun universitas pangkolotna di luar Pulo Jawa anu sacara resmi dibuka tanggal 23 Désémber 1955 ku Wakil Presiden Mohammad Hatta. Dina waktos éta, Unand mangrupikeun universitas anu kaopat diangkat ku Pamaréntah Indonésia.[2] Universitas Andalas diwangun ku lima belas fakultas kalayan kampus utama di Limau Manis, Padang; aya ogé kampus séjén di Padang, Payakumbuh, dan Dharmasraya.[3][4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Staf & Mahasiswa
  2. http://www.unand.ac.id/id/profil/sejarah
  3. "Universitas Andalas - Unand Peringkat 11 PT Tahun 2016". Diakses tanggal 2016-08-25. 
  4. Idham, Addhi M. (19 November 2019). "Daftar 10 Besar Kampus Terbaik di Indonesia Berdasar Kinerja Riset". Tirto.id. Diakses tanggal 25 November 2019. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Uni-ico.svg