Robin van Persie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Robin van Persie
RVP Holland training.jpg
Informasi pribados
Nami lengkep Robin van Persie[1]
Lahir 6 Agustus 1983 (1983-08-06) (yuswa 33)
Tempat lahir Rotterdam, Walanda
Luhur 1.83 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi Panarajang,
Gelandang jangjang
Informasi klub
Klub ayeuna Manchester United
Nomor 20
Karir junior
1998–1999 Excelsior
1999–2001 Feyenoord
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2001–2004 Feyenoord 61 (15)
2004–2012 Arsenal 194 (96)
2012- Manchester United 19 (16)
Tim nasional
2000 Walanda U-17 6 (0)
2001 Walanda U-19 6 (0)
2002–2005 Walanda U-21 12 (1)
2005– Walanda 71 (31)
Citakan:Infobox medal templates
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 17:51, 26 Désémber 2012 (UTC).

    ‡ Midang jeung gol di tim nasional akurat per 21:51, 16 Oktober 2012 (UTC)

Robin van Persie (van Persie atawa RvP; gumelar di Rotterdam, Walanda, 6 Agustus 1983; umur 33 taun) nyaéta salah sahiji pamaén Sepak Bola profésional ti Walanda.[3] Van Persie nyaéta anak tina dua urang seniman, anjeunna tileuleutik di arahkeun pikeun pikeun neruskeun kolotna, tapi anjeunna kalah leuwih resep kana sepak bola, tuluy gabung jeung tim SBV Excelsior.[3]

Anjeunna nyieun terobosan di klub kota kalahiranna Feyenoord, di mana anjeunna méakeun tilu musim ogé meunangkeun Piala UEFA 2002.[3] Pacéngkadan anjeunna jeung palatih Bert van Marwijk nu ahirna nyababkeun anjeunna pindah ka Liga Premier jeung Arsenal saharga 2,75 juta pound dina taun 2004.[3]

Salian éta Van Persie ogé jadi pamaén andalan pikeun timnas Belanda dina tuornamént Piala Éropa 2008, jeung Piala Dunia 2010, di Afrika Selatan.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hugman, Barry J. (2004). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. p. 627. ISBN 1852916656. 
  2. "Player Profile – Robin van Persie". Premier League. Diaksés ping 10 Désémber 2011. 
  3. a b c d Profil RvP (diaksés 03-12-2011)
  4. Profil RvP 2 (Diaksés 03-12-2011)


Football pictogram.svg