Rubidium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Atom Rubidium

Rubidium nyaéta unsur kimia nu miboga simbol Rb.[1] Unsur ieu miboga nomer atom 37 jeung massa atom 85.468.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Rubidium kapanggih ku ahli kimia Jerman Robert Bunsen jeung Gustav Kirchhoff dina taun 1861 waktu nganalisis sampel tina lepidolite mineral (KLi2Al (Alsi3o10 (F, OH) 2) maké alat nu disebut spektroskop.[2] Ngaran Rubidium (tina basa latén "rubidium" - beureum kolot) dijieun pikeun spektroskopi beureum kolot.[3] Uyah rubidium diisolasi ku Bunsen maké curah aliran tina mata cai - bareng jeung uyah séjén nu masih sa grup elemen.[3] Manéhna bisa misahkeun éta bahan jeung nga isolasi klorida jeung karbonat.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Rubidium (diakses 6 Pebruari 2016)
  2. (en)Rubidium History (diakses 6 Pebruari 2016)
  3. a b c (en)History (diakses 6 pebruari 2016)
Nulis.jpg