Gustav Kirchhoff

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Gustav Kirchhoff

Gustav Robert Kirchoff lahir taun 1824, nyaéta jadi élmuwan munggaran anu nunjeukkeun yén aliran arus listrik téh ngalir dina kecepatan cahaya ngaliwatan konduktor.[1] Tambahanana, Kirchof jeung Robert Bunsen pikeun ngabuktikeun élémén anu dipakaskeun dina suhu anu tangtu maké cahaya anu diwarnaan, nyanghareupan panimuan cesium jeung rubidium.[1]

Dina ertengahan abad ka-19, Kirchof manggiihan cara pikeun nangtukeun arus listrik dina rangkéan anu boga cabang anu satuluyna dipikawanoh minangka hukum Kirchof.[2] Éta hukum téh unggelna “Jumlah kuat arus anu asup dina titik cabang sarua jeung jumlh kuat arus anu kaluar tina titik cabang”.[2] Anu satuluyna dipikawanoh minangka Hukum Kirchof I.[2]

Hukum Kirchof aya dua, hokum anu kadua nyaéta pikeun nangtukeun kuat arus anu ngalir dina rangkéan anu aya cabangan dina kaayaan nutup (saklar dina kaayaan nutup).[2] Hukum Kirchof dua unggelna “Dina rangkéan anu nutup, jumlah aljabar GGL (E) jeung jumlah panurunan poténsial sarua jeung enol”.[2] Maksudna tina jumlah panurunan poténsial sarua jeung enol téh nyaéta euweuh énérgi listrik anu leungit dina éta rangkéan, atawa ngandung harti sakumna énérgi listrik bisa dipaké atawa diserep.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Gustav Kirchhoff biography (diakses tanggal 12 November 2011)
  2. a b c d e f (id)hukum Kirchoff dan Hukum Ohm (diakses tanggal 12 November 2011)
Nulis.jpg