Sélér Awyi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sélér Awyi Urang Awyi atanapi Awye aya di beulah kalér Papua, nyaéta cakeut perbatasan Indonesia sareng Papua Nugini.[1] Kirang langkung aya di kiduleun kota Jayapura.

Jumlah populasina kira-kira aya 400 urang. Basa Awyi kaasup rungkun basa Papua. [1] Wew

engkon maranéhna kaasup kana wewengkon kacamatan Abepura sareng Arso, di Kabupaten Jayapura, Provinsi Papua. [1]Desa-desa maranéhna nyaeta : Nyao, Yosko, Sowyo jeng Bukismo.

Réréana agama nu diagemkeun ku maranéhanana 70% Kristen nu kabagi : Merdika 10%, Protestan 80%, Katolik Roma 10%.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Hidayah, Dr. Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 39. ISBN 978-979-461-929-2. 
  2. https://joshuaproject.net/people_groups/10513/ID
Nulis.jpg