Saga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Saga
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Génus: Abrus
Spésiés: A. precatorius
Ngaran binomial
Abrus precatorius
L., 1753

Saga, Abrus precatorius nyaéta tutuwuhan leutik ngarambat kana tatangkalan/wangunan sabudeureunana. Dipikawanoh ku sikina anu beureum hideung, tapi ngandung racun ku ayana abrin. Lamun kadahar kalawan kacerna, bisa bahya, boh keur kolot atawa budak.[1] Najan asalna ti India, tapi bisa tumuwuh di wewengkon tropis jeung subtropis.

Ngaran lokal: saga manis, saga telik, akar saga, saga, kansasaga, bangati, ywe-nge, khua sa em, makam, ma klam taanuu, klam khruéa, ma khaam thao.[2]

Saga bisa dipaké ubar tradisional. Akarna dipaké ubar emesis jeung natambaan gonorrhoéa. Daunna pikeun natambaan tonsillitis.

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Abrus precatorius L.". InChem. Diakses tanggal 2016-04-29. 
  2. Priyadi et al. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]