Saga

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Saga
Abrus precatorius pods.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. precatorius
Ngaran binomial
Abrus precatorius
L., 1753
Abrus precatorius DistMap.png

Saga, Abrus precatorius nyaéta tutuwuhan leutik ngarambat kana tatangkalan/wangunan sabudeureunana. Dipikawanoh ku sikina anu beureum hideung, tapi ngandung racun ku ayana abrin. Lamun kadahar kalawan kacerna, bisa bahya, boh keur kolot atawa budak.[1] Najan asalna ti India, tapi bisa tumuwuh di wewengkon tropis jeung subtropis.

Ngaran lokal: saga manis, saga telik, akar saga, saga, kansasaga, bangati, ywe-nge, khua sa em, makam, ma klam taanuu, klam khruéa, ma khaam thao.[2]

Saga bisa dipaké ubar tradisional. Akarna dipaké ubar emesis jeung natambaan gonorrhoéa. Daunna pikeun natambaan tonsillitis.

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Abrus precatorius L.". InChem. Diakses tanggal 2016-04-29. 
  2. Priyadi et al. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]