Fabales

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Fabales
(Fabales)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Fabales

Fabales nyaéta ordo tutuwuhan kembangan dikotil nu miboga 3 kulawarga, nyaéta Caesalpipiaceae, Fabaceae (atawa Leguminosae), Mimosaceae.[1][2] Sacara kolektif, ordo ieu dipikawanoh salaku légum.[1] Fabales kaasup tutuwuhan ngarambat atawa tangkal nu miboga daun nu sénsitif.[1] Anggota ieu biasana miboga katetepan, daun majemuk, 10 benang sari atawa leuwih loba nu sok dihijikeun dina filamen, jeung carpel tunggal nu ngajadikeun buah garing (polong) bakal kabuka nalika béak mangsa ku cara meulah jadi dua, ngaleupaskeun siki (endosperm).[2] Loba, atawa kur sabagian tina anggota ordo ieu ngalakonan simbiosis jeung bakteri pangiket nitrogén dina akarna.[2] Loba tutuwuhan tina Fabales mangrupa panghasil produk utama tina dunya pertanian.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (en)Arder fabales (diakses 13 Maret 2016)
  2. a b c d (en)Fabales (diakses 14 Maret 2016)
Nulis.jpg