Saguling, Bandung Kulon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saguling
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
Lega51,46 Kilométer pasagi
Pangeusi30.995 (2017) Sunting ini di Wikidata
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.17.16
Désa/kalurahan-

Saguling nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bandung Kulon, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. kacamatan ieu diresmikan dina Bulan Oktober 2011 ku Bupati Bandung Barat, Abu Bakar, di Désa Cipangeran. Saguling mimitina bagian ti kacamatan Batujajar nu mibanda 16 désa namun karena aksesku sabab jalan ker nuju kantor camat Batujajar hese, jeung jauh sabab gudu ngaliwatan Waduk Saguling, jadi weh dimekarkeun wilayah Saguling ti kacamatan Batujajar. Camat Saguling, Ishak Basri, ngahareupkeunp kacamatan Saguling ini bisa lebih maju