Maséhi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Saméméh Maséhi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kecap Maséhi biasana ngarujuk kana taun tarikh nurutkeun Kalénder Grégorian. Kecap ieu asalna tina Basa Arab.

Mimitina taun Maséhi ngarujuk kana taun anu dianggap minangka taun kalahiran Nabi Isa atawa Yesus ti Nazarét. Sabalikna, istilah Saméméh Maséhi (SM) ngarujuk kana mangsa saméméh taun kasebut. Lolobana masarakat non-kristen biasana ngagunakeun singgetan M sarta SM sanajan henteu ngarujuk kana konotasi Kristen kasebut. Sistem penanggalan anu ngarujuk kana taun Maséhi mimitina diadopsi di Éropa Kulon salila abad ke-8.

Dina basa Inggris sarta dipaké sacara internasional, istilah Maséhi disebutna Anno Domini (AD) sarta saméméh Maséhi disebutna Before Christ (BC).

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png