Sambiloto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sambiloto nyaéta ngaran tutuwuhan jangkungna kurang leuwih satengah méter, jadina di sisi pager, kembangna leutik barodas, ari buahna ngajajar dina dahan-dahanna.[1] Daun sambiloto rasana pait pisan jeung bangunna saperti siih hayam.[1] Sambiloto sok disebut kiroay, kipeurat, takilo, papaitan atawa bidara.[1] Daun sambiloto gedé pisan gunana di antarana raheut ditambaan ku sambiloto beunang ngarieus sok gancang lita deui.[1] Nu dipacok oray atawa aya nu nyeureud nginum cisambiloto jeung urutna ditaplokan sambiloto beunang ngarieus sok cageur deui.[1] Daun sambiloto beunang ngarieus dipaké pipilis supaya gering panas jadi rerep atawa caina diinum matak ngarerepkeun panas lantaran inpéksi tatu.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Danadibrata, R. A. (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama. ISBN 9793631937.