Sanca

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Sanca
Sanca bal, Python regius
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Reptilia
Subkelas: Lepidosauria
Order: Squamata
Suborder: Serpentes
Superfamily: Ophidia
Kulawarga: Boidae
Subfamily: Pythonidae
Génus: Python
Daudin, 1803
Genera

Aspidites
Antaresia
Apodora
Bothrochilus
Leiopython
Liasis
Morelia
Python

Sanca mangrupa ngaran umum pikeun famili Boidae ti oray teu peurahan—sacara husus subfamili Pythonidae.

Habitat[édit | édit sumber]

Oray sanca aya di Australia, Asia Tenggara, India, jeung Aprika; lolobana hirup dina rungkun-rungkun sarta tatangkalan rapet di leuweung hujang tropis. Oray ieu pinter pisan tétérékél; sababaraha spésiés, modél Sanca Héjo, cicingna na tatangkalan. Sakumaha kailaharan oray, sanca gé bisa ngojay.

Dadaran[édit | édit sumber]

Sacara umum, sanca téh panjangna antara 4,5 nepi ka 6 méter, kaasup spésiés oray pangpanjangna; ceuk Buku Rékor Dunia Guinness, oray sanca panjangna aya nu nepi ka sapuluh méter.

Baranahan[édit | édit sumber]

Oray sanca ngendog dina 'sayang'na, direngkolan nepi ka megarna. ku sabab sanca mah teu bisa ngatur hawa jero awakna, si endog téh teu disileungleuman; endogna dihaneutan ku gerak awakna.

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg