Sapindaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Sapindales
(Sapindaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Sapindaceae

Sapindacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota tina kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1] Sapindacéae, atawa soapberry miboga antara 135 genus jeung 1.600 spésiés.[2] Kulawarga ieu aya utamana di daérah tropis di dunya jeung utamana ngalimpah di daérah tropis Amerika.[2] Sapindales sabagian gedé mangrupa tatangkalan jeung semak, jeung tutuwuhan ngarambat nu miboga sulur.[3] daunna alternatif, sederhana, atawa majemuk;[3] teu miboga stipula iwal tina nu wangun ngarambat.[3] Kembangna laleutik, actinomorfik atawa zygomorfik, jeung biasana kelamin tunggal, sanajan keur individu nu tangtu bisa biseksual nu miboga kelamin boh jalu atawa bikang.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Sapindaceae(diakses 13 Maret 2016)
  2. a b (en)Sapindaceae (diakses 13 Maret 2016)
  3. a b c d (en)[1] (diakses 14 Maret 2016)
Nulis.jpg