Sapindaceae

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sapindales
Prof. Dr. Thomé's Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz, in Wort und Bild, für Schule und Haus; mit ... Tafeln ... von Walter Müller (Pl. 326) (7982377652).jpg
(Sapindaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Sapindaceae

Sapindacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota tina kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1] Sapindacéae, atawa soapberry miboga antara 135 genus jeung 1.600 spésiés.[2] Kulawarga ieu aya utamana di daérah tropis di dunya jeung utamana ngalimpah di daérah tropis Amerika.[2] Sapindales sabagian gedé mangrupa tatangkalan jeung semak, jeung tutuwuhan ngarambat nu miboga sulur.[3] daunna alternatif, sederhana, atawa majemuk;[3] teu miboga stipula iwal tina nu wangun ngarambat.[3] Kembangna laleutik, actinomorfik atawa zygomorfik, jeung biasana kelamin tunggal, sanajan keur individu nu tangtu bisa biseksual nu miboga kelamin boh jalu atawa bikang.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Sapindaceae(diakses 13 Maret 2016)
  2. a b (en)Sapindaceae (diakses 13 Maret 2016)
  3. a b c d (en)[1] (diakses 14 Maret 2016)
Nulis.jpg