Sapu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
sapu

Wangenan Sapu[édit | édit sumber]

Sapu nyaéta alat atawa pakakas anu digunakeun pikeun meresihan runtah.[1] Lian ti éta numutkeun Kamus Basa Sunda, sapu nyaéta parabot paranti beberesih di antarana miceun runtah atawa kokotor séjén; nyapuan pakarangan, jalan, makam, imah jeung lianna.[2] Aya ogé sapu téh alat pikeun ngaberesihkeun, anu dijieunna aya anu tina injuk atawa tina nyéré anu dibeungkeut tungtungna anu ujung kakara dihandapna anu lencop, aya istilah sapu nyéré pegat simpay, hartina ulah nepi kan leupas tina beungkeutan sabab lamun leupas moal disebut sapu tapi nyéré, ka ayeunakeun mah sapu téh beuki réa jinisna teu ngan saukur sapu injuk atawa nyéré ayeuna mah aya sapu anu dijieunna tina palastiksangkan leuwih awet jeung lila, leuwih hampang sarta leuwih higenis komo tina ukuran mah aya anu gedé aya anu leutik anu digunakeun saluyu jeung kabutuhanna ngarah efisien.[3]

Jenis-jenis sapu[édit | édit sumber]

sapu injuk ilaharna Sapu injuk nyaéta sapu anu dijieunna tina injuk sarta maké gagang.[2]

sapu nyéré ilaharna Sapu nyéré nyaéta sapu anu dijieunna tina nyéré kalapa atawa nyéré kawung.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]

sasapu sasapu sasapu

Sumber[édit | édit sumber]

  1. Elis Suryani NS. 2010. Kearifan Budaya Sunda. Ciamis.Pemerintah Kabupaten Ciamis Disbudpar.Halaman292.
  2. a b c R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman610.
  3. Elis Suryani NS. 2010. Badingkut.Bandung: Danan Jaya.Halaman 263
Nulis.jpg