Sapu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
sapu

Wangenan Sapu[édit | sunting sumber]

Sapu nya éta alat atawa pakakas anu digunakeun pikeun meresihan runtah. [1] Lian ti éta numutkeun Kamus Basa Sunda, sapu nya éta parabot paranti beberesih diantarana miceun runtah atawa kokotor séjén; nyapuan pakarangan, jalan, makam, imah jeung lianna. [2] Aya oge sapu teh alat pikeun ngaberesihkeun, anu dijieunna aya anu tina injuk atawa tina nyéré anu dibeungkeut tungtungna anu ujung kakara dihandapna anu lencop, aya istilah sapu nyéré pegat simpay, hartina ulah nepi kan leupas tina beungkeutan sabab lamun leupas moal disebut sapu tapi nyéré, ka ayeunakeun mah sapu teh beuki réa jinisna teu ngan saukur sapu injuk atawa nyéré ayeuna mah aya sapu anu dijieunna tina palastiksangkan leuwih awet jeung lila, leuwih hampang sarta leuwih higenis komo tina ukuran mah aya anu gedé aya anu leutik anu digunakeun saluyu jeung kabutuhanna ngarah efisien. [3]

Jenis-jenis sapu[édit | sunting sumber]

sapu injuk ilaharna Sapu injuk nya éta sapu anu dijieunna tina injuk sarta maké gagang.[2]

sapu nyéré ilaharna Sapu nyéré nya éta sapu anu dijieunna tina nyéré kalapa atawa nyéré kawung.[2]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Galeri[édit | sunting sumber]

sasapu sasapu sasapu


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. Elis Suryani NS. 2010. Kearifan Budaya Sunda. Ciamis.Pemerintah Kabupaten Ciamis Disbudpar.Halaman292.
  2. a b c R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman610.
  3. Elis Suryani NS. 2010. Badingkut.Bandung: Danan Jaya.Halaman 263
Nulis.jpg